logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Speelgoed review: Koken en bakken met Play-Doh


Het klinkt altijd heel lastig en moeilijk: creatief bezig zijn. Veel mensen denken dan terug aan hun handvaardigheidslessen op de basisschool, met lijmpotten die omvallen, verf die in haren terecht komt, kleigevechten… gelukkig is dat slechts een scenario dat enkel op scholen voorkomt 🙂 en kan het ook heel anders. Rustig, behouden, netjes… en op allerlei verschillende manieren. Lekker koken en bakken, bijvoorbeeld, is al een manier om creatief bezig te zijn. Om dingen te maken die er eerst niet waren. Of wat dacht je van tekenen, of kleien? Of een combinatie van een paar technieken? Met behulp van de nieuwe reeks Play-Doh Kitchen Creations producten kun je namelijk koken en bakken met klei!

Fantasie

Door ‘net als of’ dingen te doen leren kinderen misschien nog wel meer dan dat ze echt iets maken. Iets wat onmisbaar is voor de rest van hun leven. Fantasie. Daarbij is klei een ontzettend vergeeflijk product. is er iets mislukt? Dan kun je zonder problemen opnieuw beginnen. Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Maar gelukkig bieden de producten van Play-Doh kitchen Creations ook heel veel vormen en mallen waar de klei ingedrukt en ingerold kan worden. Daardoor is het nog eenvoudiger om geweldige resultaten te behalen. En zijn de ‘baksels’ klaar? Dan kun je ze zonder gewetensbezwaar blijven eten. De hele dag door. Net alsof, natuurlijk. Die korte knutseltijd, het effect van het fantasiespel én de laagdrempelige manier van werken met de malletjes zorgt er voor dat kinderen gemotiveerd blijven om er mee te spelen. En dan gaan ze vanzelf stappen maken in hun verdere ontwikkeling.

Spelen maar

Genoeg van dat educatieve gebazel. Tijd voor actie! Wij mochten met twee sets aan de slag: de ontbijtset en de oven. Die laatste is natuurlijk geen echte oven, maar heeft wel een timer en een alarmpje en leuke effecten. Het komt in ieder geval dicht genoeg in de buurt! Beide sets worden geleverd met 6 potjes gekleurde klei, die heerlijk soepel is. Wat dat betreft staat Play-Doh toch wel hoog aan de top van speelklei! Bijzonder aan deze sets is dat hij niet alleen bestaat uit de standaard klei. Zo bevat de Ontbijtset ook een potje Play-Doh Plus klei (die nog zachter is en gebruikt kan worden voor bijvoorbeeld slagroom) en 2 potjes boetseerklei, die juist weer harder is. Perfect voor kleine details!

Echtheid

Een ander pluspunt van deze sets is ook de echtheid waarin alles is vormgegeven. Zo bestaat de Ontbijtset uit een groot wafelijzer, waar kinderen wafels in kunnen persen, pannenkoekjes kunnen uitdrukken, toast kunnen maken en veel accessoires kunnen maken met de meegeleverde vormpjes en accessoires. In de oven lijkt het net alsof je eten echt gebakken wordt. Stop de klei in de mufinvorm of taartvorm en schuif hem in de oven. Met behulp van lampjes en geluiden lijkt het alsof je creaties mooi bruin gebakken worden. Er zitten zelfs bordjes en bestek in de sets! Voor extra inspiratie beschikken de sets over een paar inspiratiekaarten, die je zelf kunt namaken. Dan krijg je een beter beeld van de mogelijkheden van de dozen.


Recensie over Play Doh Kitchen Creations ontbijt en magische oven

Het combineren van een rollenspel en creatief bezig zijn is een geweldige combinatie – maar dat wisten ze bij Plah-Doh al. Het bakken is de laatste jaren enorm in opmars, en daar wordt met deze sets goed op ingespeeld. Het zijn geweldig uitgebreide sets met leuk vormgegeven accessoires om oogstrelende creaties op tafel te zetten. De klei is fijn, de vormpjes maken het voor iedereen mogelijk om mee te werken. Maar: de sets zijn uitgebreid genoeg om ook je eigen fantasie de vrije loop te laten!

Score: 8


Informatie

Play Doh Kitchen Creations ontbijt en magische oven, Hasbro
Meer weten?
Prijs: 19.99 euro.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.