logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Speelgoed review: KidsMedia Water Bomb


Waterbomspellen doen het altijd goed. Toch gaan ze niet altijd even eerlijk. Als we hier overgooien met waterballonnen, gaat het op een gegeven moment toch wat harder, wordt er expres misgegooid om de ballon te laten knappen, of gaat het soms gewoon zó goed, dat de ballon niet knapt… en alle lol er ook uit is. Aankomende zomer kunnen we ons hart ophalen met de Water Bomb van KidsMedia. Deze waterbom werkt namelijk met een timer. Binnen 1 en 5 minuten zal hij uit verschillende gaatjes water spuiten. Het is dus nagenoeg onmogelijk om daar vals mee te spelen!

Waterballet

Wees gerust: het is natuurlijk niet echt een bom die ontploft, met een enorm waterballet wat daar op volgt. Het zijn een paar waterstralen, als uit een klein waterpistooltje. In principe zou je het dus ook gewoon binnen kunnen doen, hoewel wij zelf daar niet zo happig op zijn met een overdaad aan boekenkasten in huis 🙂 Het werkt echt heel eenvoudig: je vult de kunststof bal met water. Daarna draai je de dop er stevig op en druk je op het knopje, boven aan het lont. Je ziet dat de water bomb ‘op scherp’ staat omdat er een lampje in het lint begint te knipperen. Eerst langzaam, maar steeds sneller. Dat voert de spanning goed op! En na een paar minuten, volstrekt willekeurig, schieten er waterstralen in het rond.

Het spel

Het originele spel is heel eenvoudig: je gooit de bal in een kringetje rond, willekeurig naar iemand in de kring. Hoe meer mensen er meedoen, hoe leuker het is. Ontploft de bal in jouw handen? Dan ben je af. De anderen gaan gewoon door, tot er maar één iemand over is. Dat zorgt al voor genoeg hilariteit, maar ook wel voor wat vertraging. Als je een te grote groep hebt, moet de persoon die als eerste af is best lang wachten! Gelukkig heeft iedereen een even grote kans om geraakt te worden. Het is dan ook leuker om er een andere twist aan te maken. Je zou de bom bijvoorbeeld ook kunnen gebruiken als een soort bom bij ‘Ik hou van holland’, waarbij je vragen stelt die beantwoord moeten worden voor de water bomb wordt doorgegeven. Een doosje vragen uit Trivial Pursuit of een raadselboek doet wonderen. Of oefen hoofdsteden en landen, rekensommen, Engelse woorden… een leukere manier voor een overhoring kan ik me niet snel bedenken!


Recensie over Water Bomb

Water Bomb voert de spanning flink op door met een willekeurige timer te werken. Doordat er niet heel veel water uit de bom komt, gaat het vooral om het schrikeffect. Daardoor zou je het spel ook binnen kunnen spelen. Combineer het spel met de willekeurige timer met andere elementen, zoals het oefenen van schooltaken voor een leuker element tijdens het leren.

Score: 8


Informatie

Water Bomb, Kids Media
Meer weten?
Prijs: 21.95 euro.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.