logo-liggend-wit-donkerblauw

Speelgoed review: Hatchimals Surprise


De Hatchimals zijn echt heel erg populair. Ik vind dat zelf niet zo raar, want het speelgoed combineert een paar verrassingselementen die enorm tot de verbeelding spreken. Laat ik even twee voorbeelden noemen: verrassingseieren en Tamagotchi. Of Furby, net uit welke generatie je komt 🙂 combineer die twee, en je hebt een Hatchimal! Want het spelen begint allemaal bij het ei, dat je moet uitbroeden. Houd het vast, sjouw er mee rond… het komt pas uit als het genoeg aandacht en warmte heeft gekregen van je. Dat geldt dubbel voor de Hatchimals Surprise: daar zitten namelijk twee Hatchimals in! En ze zijn in twee varianten verkrijgbaar: een roze (speciaal voor meisjes) en een blauwe variant.

Warmte en aandacht

Het spelen met deze diertjes verloopt eigenlijk in drie fases. Het eerste deel bestaat uit het Verzorgen. Je kunt bijvoorbeeld een beetje communiceren met je Hatchimals door zacht op het ei te tikken. Wanneer je het ei goed vast en warm houdt, dan hoor je de hartjes kloppen. Kantel het ei een beetje en zie de kleur van de ogen veranderen. Weet jij al welke Hatchimals er in zitten? Hier kun je best de tijd voor nemen. Speel je er continu mee, dan is hij zo uit het ei. Maar door het ei af en toe weg te leggen, kun je al leuke spelletjes spelen met je Hatchimal! Kijk ook goed naar de kleuren van de ogen – die laten je zien wat ze nodig hebben.

Broeden

Dan komt de tweede fase: het Uitbroeden. Als het moment komt dat de Hatchimals uit hun ei willen komen, krijgen hun ogen een regenboogkleur. Heel bijzonder! Het is dan heel belangrijk dat je etet ei warmhoudt, maar ook dat je er op blijft tikken en het af en toe kantelt. Na de eerste Hatchimal zal het broertje of zusje snel volgen.

Uit het ei

Zijn je Hatchimals zijn geboren? Dan wordt het tijd om ze goed te leren kennen. Iedere Hatchimal heeft een eigen karaktertje. De een is heel beweeglijk en druk, de ander herhaalt alles wat je zegt… net als kinderen. En je kunt er niets aan veranderen! Je twee Hatchimals zullen samen de grootste lol hebben – ze kunnen namelijk op elkaar reageren. Ze praten, dansen en halen grapjes uit. Maar ook nu moet je ze goed verzorgen. Geef ze genoeg aandacht, want dan groeien de diertjes op van baby naar peuter naar kind. En bij iedere stap leren ze weer nieuwe dingen en kunnen ze meer. Zo doen baby-Hatchimals alleen iets als ze naar elkaar kijken, doen peuters een kiekeboe-dans en zingen ze liedjes. Kinder-hatchimals spelen spelletjes – alleen of gezamelijk.

Conclusie over Hatchimals Surprise

Hatchimals zijn een wonderlijke variant van speelgoed. Jonge kinderen zullen er mee weglopen – ze zijn ontzettend schattig om te zien, hoewel ze misschien een tikje meisjesachtig zijn voor stoerdere jongens. Het nadeel is bovendien dat je niet weet hoe de beestjes er uit zien als ze uit het ei komen. Voor jongens kan dat wel een dompertje zijn. De twee diertjes doen leuke dingen met elkaar – het zijn echt tweelingen. Het kan daarbij zijn dat je een identieke tweeling hebt, of twee verschillende varianten. Toch zul je zien dat kinderen ontzettend genieten van het verzorgen van hun diertjes. Ze hebben ze immers nog zelf uitgebroed ook! En naarmate de diertjes groter worden, groeit ook hun arsenaal aan activiteiten, woorden en reacties. Zo worden ze nog interessanter.

Door: CooleSuggesties
Score: Hatchimals Surprise krijgt 8 van de 10 punten.

Informatie

Hatchimals Surprise, Spin Master
Klik hier voor de website
Prijs: 69.99 euro.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.