logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Speelgoed review: Despicable Me 3 Turbo Dave MiP, Wowwee


Een flinke tijd terug mochten we de Wowwee MiP uitproberen. Een schattige robot die je kunstjes kunt laten doen en waarmee je kunt spelen, maar die je ook kunt besturen met behulp van je smartphone en tablet. Nu, een flinke tijd later, ter ere van de film Verschrikkelijke ikke 3, mogen we kennismaken met Turbo Dave, de grote broer van MiP.

Appen

Er zijn natuurlijk tal van upgrades te vinden in de Turbo Dave. Het uiterlijk is al een stuk grappiger (en herkenbaarder). Ook zit het robotje vol geluiden van de minions zelf, zodat het net lijkt als je een klein hulpje hebt rondrijden. De basisfuncties van MiP zijn ook weer aanwezig. Je kunt hem met handbewegingen lokken, wegsturen, laten draaien en nog veel meer. Ook kun je op de app een patroon tekenen dat vervolgens gevolgd wordt door je nieuwe robotvriend. Het gaafste verbeterpunt van Wowwee Turbo Dave MiP zijn wel de vernieuwde functies binnen de app, waar je jouw robot helemaal mee kunt besturen en bedienen. Je kunt dus echt leren programmeren, gebaseerd op het bekende en geprezen principe van Scratch. Daarmee stapel je opdrachtenblokken op elkaar, die één voor één uitgevoerd worden. En heb je meerdere MiP Minions in huis rondrijden? Dan kun je echte scheetgevechten houden. Hoe gaaf is dat?

Hilarisch en hysterisch

Wat vooral opvalt aan het verschil tussen de normale MiP en de Turbo Dave, is dat hij een echte minionmetamorfose heeft ondergaan. Het is echt een hysterisch robotje geworden, met alle geluidjes en drukte die je van een minion kan verwachten. Er zitten meer dan 140 geluiden in de robot verwerkt – je kunt je voorstellen dat je die allemaal te horen zult krijgen! En je kunt een aantal van die geluiden ook uitlokken, via de app. Met de speciale emoties-fuctie, bijvoorbeeld, zet je een aantal emoties na elkaar. Na een paar seconden gaat Turbo Dave ze allemaal af in zijn eigen kleine toneelstukje. Daarnaast kun je de minion laten communiceren met een aantal van de bekende karakters uit de film – de reactie op Gru is erg leuk!

Conclusie over Turbo Dave MiP

Turbo Dave is niet zo maar een MiP robotje – het is een echte goede upgrade, helemaal in minionstijl. Hij heeft een mooi aantal nieuwe functies gekregen via de gratis app, maar ook zonder de app kun je er prima mee spelen. Je kunt hem duwen, prikken, je hand op zijn hoofd houden (dat vind hij dus echt niet leuk) en Dave kan gewoon lekker door je kamer cruisen en zelfs ingezet worden als beveiliger. Supergaaf speelgoed dus, voor de echte minionfans. Als ouder ben ik vooral blij met de manier waarop ze het leren coderen hebben verwerkt in de app. Een geweldige kennismaking met programmeren!

Door: CooleSuggesties
Score: Turbo Dave MiP krijgt 10 van de 10 punten.

Informatie

Turbo Dave MiP, Wowwee
Prijs: 99.95 euro.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.