logo-liggend-wit-donkerblauw

Speelgoed review: Crayola Cling Creator gelsticker designer


Crayola Cling Creator gelsticker designer

Met de Crayola Cling Creator maak je jouw eigen gelstickers, die op ieder glad oppervlak blijven kleven. Daarvoor heb je natuurlijk een aantal hulpmiddelen nodig – maar die zitten allemaal in deze set. Gel, kleurstoffen en mallen om ze in te gieten. Zelfs een handige toren om de gel en kleurstof te mixen ontbreekt niet! In een mum van tijd mix je de vloeistof en vul je de mallen. Na een kwartier tot een half uur zijn de stickers klaar en kun je ze overal op kleven waar je wilt.

Basisstation

Voor het maken van de Crayola Cling Creator gelstickers heb je gel nodig en kleurstof – anders worden het ook maar saaie stickers. Die gel giet je in een klein bakje, dat je aanvult met één of meerdere kleurstoffen. Dat bakje stop je vervolgens in een torentje, waarna je met een hendel een minuut lang gaat mixen. Of beter: je slaat het bakje omhoog en omlaag. Dat geeft best een herrie! Daarna is het weer tijd voor een rustig moment, de gelvloeistof moet namelijk in een mal gegoten worden. Daarvoor is een mooie uitsparing gemaakt in het basisstation. En de vloeistof is precies genoeg voor ieder vormpje. Zo maak je sterren, muzieknoten, bliksemschichten en meer. Wil je een eigen vorm ontwerpen? Dat kan natuurlijk ook. Er zitten een paar stroken klein in de doos, waarmee je zelf vormen kunt bedenken. Het is echter wel moeilijk om de juiste diepte en dikte te bedenken – dat is wel iets waar je op moet oefenen.

Kleefkracht

Nadat je de gelsticker in de Crayola Cling Creator mal hebt gedaan, is het natuurlijk tijd om je werkplek schoon te maken. Met een doekje wrijf je het mengbekertje schoon en zorg je dat de mal weer fris en fruitig is. Na een ruim kwartier is de gelsticker goed uitgehard en kun je hem voorzichtig uit de vorm halen. Met nadruk op voorzichtig, de gel is namelijk best kwetsbaar. Het is hier meermaals voorgekomen dat de gelsticker scheurde, of dat er net een stukje afbrak bij het uit de vorm halen…

Conclusie over Crayola Cling Creator

Werken met kleurstoffen zorgt bij ouders vaak voor een lichte hartverzakking. Wat als er geknoeid wordt? Tja – dan heb je waarschijnlijk echt een probleem. Werk dus altijd op een placemat, houd je materialen goed schoon met een doekje en werk vooral voorzichtig. Het maken van je eigen gelstickers is namelijk een precies werkje, maar erg pietepeuterig hoef je er niet voor te zijn. Een prima klus voor jongens, dus! De vormen zijn niet altijd even stoer, maar er zitten wel genoeg stoere vormen in. Het zelf ontwerpen van gelstickers met de klei is een pro skill die je moet verdienen 😉

Door: CooleSuggesties
Score: Crayola Cling Creator krijgt 7 van de 10 punten.

Informatie

Cling Creator gelsticker designer, Crayola
Klik hier voor de website
Prijs: 26.99 euro.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.