logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Speelgoed review: Candy Crush het bordspel

Candy Crush ken je vast. Misschien heb je er zelfs al uren mee gespeeld en heb je er zelfs een paar keer een zere vinger aan overgehouden. Het is ook niet niks, snoepjes verslepen met 1 vinger! Dat zorgt voor heel wat hersenbrekens en veegproblemen. Goed nieuws: je kunt er gewoon mee doorgaan. Candy Crush komt namelijk naar je keukentafel! Je kunt het zelfs met vier personen tegelijk spelen, tegen elkaar. Succes verzekerd!

Aangepaste regels van Candy Crush

Natuurlijk kun je Candy Crush niet zo spelen als op je smartphone of tablet. Er zijn andere regels van toepassing. Zo kun je bijvoorbeeld geen snoepjes upgraden naar nieuwe varianten en is het zelfs niet de bedoeling dat je zo veel mogelijk snoepjes laat ontploffen. Wat de regels dan zijn? Daar kom ik zo op terug. Het is bij het bordspel Candy Crush namelijk de bedoeling dat je jouw tegenstander dwarszit en jij in alle rust jouw doel kunt behalen.

De spelregels Candy Crush in het kort

Op het speelbord van Candy Crush zie je vier vakken. Op elk vak staat een gekleurd snoepje en een kers. Jij moet nu zo snel mogelijk de kers zien te bereiken. Dat doe je door snoepjes te leggen op de lege vakjes. Je moet een slinger maken van snoepjes, die met de zijkant tegen elkaar aanliggen. Diagonaal telt dus niet. Snoepjes verdien je door te dobbelen en kleuren te selecteren. Daarvoor heb je zes dobbelstenen ter beschikking. Na het dobbelen kies je de kleuren uit die je wil behouden en dobbel je verder met de overgebleven stenen. Zo mag je drie keer dobbelen. Heb je bijvoorbeeld vier keer dezelfde kleur gedobbeld, dan krijg je een snoepje in die kleur. Heb je er vijf? Dan krijg je er een gestreept snoepje in die kleur bij.

Oppassen geblazen

Dat klinkt allemaal vrij eenvoudig, maar pas op! Je hebt niet altijd voor het kiezen wat je doet en waar je iets neerlegt. Je mag zelfs snoepjes neerleggen bij je tegenstanders. En dat kan een fikse uitdaging vormen. Want heb je drie snoepjes op een rij? Dan moeten ze van het bord af. En zit daar een speciaal snoepje tussen? Dan doet die zijn ding. Over het hele speelbord zelfs, als je een gestreept snoepje laat ontploffen… dan kan het zo maar zijn dat je een flink stuk moet herstellen!

Ga direct naar Candy Crush op BOL.com.

Recensie over Candy Crush het bordspel

Zie jij het al voor je, Candy Crush als bordspel? Het kan, zo blijkt, zonder problemen ingezet worden. Just Games vormt het om tot een competitief spel met de bekende snoepjes uit de game voor Android en IOS. Het spel is mooi afgewerkt en heeft eenvoudige regels. Minpunt: je moet de handleiding erbij houden om te zien welke snoepjes je mag pakken. Als dat op het spelbord had gestaan, wat het nog beter.

Score: 7


Informatie

,
Just Games Genre: bordspel,
Tijdsduur: 30 minuten. Voor 2-4 spelers. Leeftijd: vanaf 12 jaar. Prijs: 19.99 euro.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.