Drones zijn helemaal hot. Hoewel de wereld nog een beetje zoekende is naar de mogelijkheden, beperkingen, gevaren en kansen van deze vliegtuigen, doen de speelgoedfabrikanten er uitstekende zaken mee. Wij gingen aan de slag met de Air Hogs FPV Race Drone DR1 racing.
Discussies over drones
De grootste discussiepunten over drones gaan over de privacy en de veiligheid. Ik snap dat de buurvrouw het helemaal niet weet te waarderen als je over de schutting vliegt met je camera op het moment dat zij aan het zonnen is, of dat je langzaam langs de ramen in je buurt suist. Ook zullen er weinig mensen gecharmeerd zijn als je drone out of energy is en neerploft op die dure auto die iedere week gepoetst wordt. De luchtvaart is dan weer niet blij met drones de heel hoog kunnen vliegen. Ze zouden er wel eens tegenaan kunnen botsen, waardoor vervelende ongelukken ontstaan. Gelukkig is dat bij speelgoedfabrikanten allemaal niet aan de orde. Die gebruik je gewoon binnen. Einde discussies: lekker vliegen maar!
Vliegen en filmen
De Air Hogs FPV Race Drone DR1 racing is voorzien van vier helikopterrotors en een ingebouwde camera. Met die camera kun je filmen en foto’s maken, maar kun je ook op je smartphone zien waar je drone zo’n beetje uithangt. Je bestuurt je drone trouwens niet met je smartphone: daarvoor is een aparte afstandsbediening meegeleverd. Met die afstandsbediening laat je jouw drone omhoog en omlaag vliegen, draaien, kantelen en verplaatsen. Ook kun je er kleine bijstellingen mee maken, bijvoorbeeld als je merkt dat je drone telkens een stukje naar links vliegt. Op je smartphone kun je zien wat je drone ziet. Super cool. Zeker met de meegeleverde VR-bril, waar je jouw smartphone in kunt plaatsen.
Racen als een piloot
Met de smartphone in de VR-bril van de Air Hogs FPV Race Drone DR1 racing zie je dus wat je drone ziet. Dat maakt het racen een stuk spannender en eenvoudiger. Het lijkt immers net of je een computergame speelt. Let wel: je hebt altijd een ‘spotter’ nodig die in de gaten houd of er geen gevaren aankomen en of de drone nergens tegenaan zal botsen. Je moet hier dus wel voor met zijn tweeën zijn! Verwar hem trouwens niet met de DR1 Micro: die is een stuk kleiner!
Coole technieken
Dat zo’n drone tegenwoordig helemaal vol zit met de allernieuwste snufjes, dat spreekt voor zich. En daar pluk jij weer de vruchten van. Zo zitten er een aantal stabilisatoren in de drone verwerkt, waardoor hij netjes recht omhoog en omlaag vliegt bij het opstijgen en landen. Ook zitten er op de afstandsbediening een aantal knoppen waarmee je supergave stunts uitvoert – helemaal automatisch.
Klik hier voor de website
Prijs: 119.99 euro.
Speelgoed en spellen koop je bij: