logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Speelgoed recensie: Super Blasterz Gonher Paper Shooter

De mooie zonnige dagen komen er weer aan, tijd om naar buiten te gaan en lekker te spelen! Een van de favoriete stukken speelgoed van onze jongens waren wel Nerf-shooters. Je weet wel, met die foam pijltjes. Het nadeel? Als je niet goed oplet (en kinderen doen dat niet altijd in the heat of the action) ben je zo een aantal pijltjes kwijt. Paper Shooter gooit het over een andere boeg. Daarmee schiet je namelijk met stukjes toiletpapier of keukenpapier. Hoe? Dat vertel ik je zo.

Indrukwekkend geweer

Laten we eerst even beginnen met het geweer zelf. Dat ziet er namelijk knap indrukwekkend uit! Het is een fors geweer, met een schoudersteun, een dlink hadvat, een groot magazijn en een forse loop met een soort demper aan de voorkant. De schoudersteun kun je weghalen met clips, de lange loop kun je er afdraaien. Het doet niets af aan de schietkracht van het geweer, ze zitten er puur omdat het er dan nog indrukwekkender uitziet. In het magazijn zitten tien oranje kogels, die er aan de zijkant uitvallen als je herlaadt.

Papieren kogels

Wat? Je schiet dus niet aan de voorkant? Jawel, maar niet met de oranje kunststof kogels! Dat zijn namelijk echt de hulzen. De kogels voorzie je van een papieren bolletje. Je krijgt er een flink aantal meegeleverd, maar er zit ook een malletje bij waarmee je ze kunt persen. Scheur een stukje papier af, maak ‘m nat en prop het in de mal. Deksel erop en even laten drogen. Met de deksen aan de andere kant duw je zo alle kogeltjes eruit. Die stop je vervolgens in de huls, waarmee je het magazijn kunt vullen.

Schieten maar

Is je magazijn gevuld, dan stop je deze in het geweer en haal je de safetypin over. Aan de bovenkant zit een mechaniekje waarmee je het geweer kunt halen: trek de beugel naar achter en de lege huls plopt uit het geweer, een nieuwe luchtdruklading wordt geladen. Klaar om te schieten! Met een PLOP schiet het natte propje weg, richting doel. Je kunt heir best een flinke afstand mee schieten. Het leuke is, dat de propjes best goed blijven zitten op muren en ondergronden, zodat je een echt schietschijf-gevecht kunt houden.

Ga direct naar Super Blasterz Gonher Paper Command op BOL.com.


Recensie over Super Blasterz Gonher Paper Command

Schieten met propjes was nog nooit zo cool geweest als met dit geeweer. De vochtige bolletjes blijven prima kleven op hun ondergrond en zijn ook zo gemaakt. Let wel: het kost wel even tijd om de kogels te voorzien van een nieuw propje en ze weer in het magazijn te steken. Ook het feit dat de lege hulzen uit het geweer spatten is even opletten. Een klein gemis aan het leuke speelgoed, waar je alle kanten mee op kunt. Het geweer voelt degelijk aan en is zonder schouderstuk en loop een stuk handzamer en prettiger in gebruik.

Score: 8


Informatie

Super Blasterz Gonher Paper Shooter, Gonher
Meer weten?
Prijs: 29.99 euro.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.