logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Speelgoed recensie: Stretch Armstrong, BOTI

Misschien ken je ‘m wel van de Netflix-tekenfilmserie… Stretch Armstrong, de meest rekbare man ooit! En je kunt hem nu ook in huis nemen om hem eens flink aan de tand te voelen, want Stretch is al een tijdje te koop! En niet alleen Stretch, het assortiment rekbare figuren bestaat bijvoorbeeld ook uit een hele stoere (retro) Batman. Hoe gaaf is dat?

Rekbaar begrip

Nu moet ik wel zeggen dat er een aantal beperkingen zitten aan onze Stretch. Hij komt met een tamelijk uitgebreide handleiding met dingetjes die je wel, maar ook vooral niet mag doen. Zo kun je alleen aan zijn armen en benen trekken. best ver, en het gaat ook bizar soepel, dat rekken, maar er mee draaien of het in de knoop leggen is volgens de handleiding niet zo’n goed idee. Ook mag je niet op zijn buik of rug duwen en knijpen – net als zijn hoofd. Don’t mess with the do!

Rekbare kleding

Stretch Armstrong heeft er niet zo’n last van, maar Batman gaat natuurlijk gekleed in zijn bekende pak. En hoe rekbaar Bruce Wayne ook blijkt te zijn, zijn pak is dat minder. Na een paar dagen spelen beginnen zich wat scheurtjes te vertonen in de handschoenen, waarbij de bovenste laklaag begint te schilferen. De originele Stretch Armstrong heeft daar overigens helemaal geen last van. Hij is rekbaar tot je er bij neervalt, maar niet te ver. Ook hij heeft zo zijn grenzen!

Stresspoppetje

Toch is Stretch Armstrong een super leuk karakter om mee te spelen. Het rekbare kereltje is heel geduldig en neemt zonder klagen alle rek- en trekoefeningen tot zich die je maar kunt bedenken. Ben je een beetje gefrustreerd of geïrriteerd? Dan is Stretch een geweldige uitkomst om je even op uit te leven. Als je goed kijkt zit er zelfs een filosofische boodschap achter: alles komt goed – zelfs de extreem uitgerekte armen en benen van Stretch keren gewoon terug naar hun oorspronkelijke vorm.

Conclusie over Stretch Armstrong

Deze rekbare figuurtjes zijn erg leuk om mee te spelen, hoewel ze op den duur wel heel erg soepel worden. Toch keren de armen en benen telkens netjes terug in hun oorspronkelijke staat. Jammer van de beperkingen die verbonden zijn aan de rekbare onderdelen.

Door: CooleSuggesties
Score: Stretch Armstrong krijgt 7 van de 10 punten.

Informatie

Stretch Armstrong Mini, BOTI
Klik hier voor de website
Prijs: 14.99 euro.

Ga direct naar Stretch Armstrong op BOL.com.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.