logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Speelgoed recensie: PLAYMOBIL Drakenrijders van Berk


Je kent ze vast wel, Hikkie, Tandloos en zijn vrienden. Misschien ken je de films nog, maar waarschijnlijker is het dat je de serie kent van televisie of Netflix: De Drakenrijders van Berk, wellicht, of Race naar de Rand. Er waren al verschillende draken verkrijgbaar uit deze animatieserie, maar nu is Playmobil aan de slag gegaan met deze serie – op zijn unieke manier. En dat zorgt voor veel interactief speelplezier!

Drakeneiland

Nadat de enorme set bij ons afgeleverd werd, waren mijn jongens meteen enthousiast. Niet raar, ze hebben de serie al een paar keer gezien. Telkens als er een nieuw seizoen verschijnt, beginnen ze weer van voren af aan. Om het verhaal weer een beetje op te frissen, zeg maar. Een kritisch publiek dus, dat perfect is voor een goede beoordeling van deze sets. En daar komt Playmobil met vlag en wimpel doorheen, kan ik je zeggen! Ze smulden van alle kleine details die verwerkt zitten in de sets, de personages en de Viking-uitstraling die de poppetjes, wapens en accessoires hebben meegekregen. Oké, het eiland Berk is wel heel erg ingekrompen tot één gebouw, maar de katapult waarmee de jonge drakenrijders schapen de lucht in schoten is er in ieder geval bij. Wil je nog meer? De stoere beelden naast de grote poort zien er indrukwekkend uit, en zelfs het beeld in zee is niet vergeten. Om de zee-uitstraling compleet te maken, is het eiland voorzien van een aantal schelpen, krabben en zeemeeuwen. Oh ja – en een paar groene draakjes. Natuurlijk.

Tandloos en Hikkie

Als je de personages van Drakenrijders van Berk een beetje helder hebt, weet je dat Hikkie en Tandloos (Hiccup en Toothless) de hoofdrolspelers zijn. De jonge Hikkie is de zoon van de stamleider op Berk en is dus ook de leider van de jonge drakenrijders, die hun eigen vesting beginnen op De Rand. Tandloos en Hikkie zien er cool uit – zelfs het golvende haar van Hikkie is mooi meegenomen in het ontwerp. Vreemd is wel de helm – volgens mij heb ik ‘m nog nooit met een helm opgezien? En omdat je de haren moet vervangen om de helm op te kunnen zetten, zal hij die bij ons niet vaak dragen. Natuurlijk is zijn vlammende zwaard wel een must-have, en zelfs de cape waarmee hij kan vliegen ontbreekt niet. Een opmerkelijke accessoire overigens, aangezien die uit de latere series komt. Tandloos zelf ziet er indrukwekkend uit, met zijn enorme beweegbare vleugels, gekleurde staartpunt en de mogelijkheid om blauwe pijlen af te schieten. De poten kunnen bewegen, zijn bek kan open (om de pijlen te schieten) en Hikkie zit stevig op zijn rug, door de benen om het zadel te klemmen.

Drakenjagers

Natuurlijk zijn er in de serie heel wat drakenjagers in de weer om draken te doden – veel Vikingen zien de draken nog steeds als vijand. In de tweede film Hoe tem je een draak strijden Drago Bloedvuist en de inwoners van Berk heftig met elkaar, waarbij Drago dankbaar gebruik maakt van zijn schip, bewapend met grote kruisbogen. In de serie komt Drago trouwens niet meer terug – daarvoor zul je echt de film moeten zien.

Conclusie over Playmobil Drakenrijders van Berk

Het speelgoed ziet er mooi uit, helemaal in stijl van de film, vertaald naar de wereld van Playmobil. De sets zijn ruim voorzien van leuke accessoires, die het helemaal compleet maken. Natuurlijk zijn er wat concessies gedaan in de vormgeving, maar dat doet geen afbreuk aan het speelplezier. De draken zijn mooi en groot, met beweegbare delen. De karakters stralen de identiteit van de drakenrijders mooi uit – knap werk!
Door: CooleSuggesties
Score: Playmobil Drakenrijders van Berk krijgt 9 van de 10 punten.

Informatie

Drakenrijders van Berk, Playmobil
Klik hier voor de website
Prijs: vanaf 24.99 euro.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.