logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Speelgoed recensie: Mighty Muggs

Mighty Muggs heeft – ik zal maar vast een illusie van het lijstje schrappen – helemaal niets te maken met mokken of koppen. Een Mug is namelijk ook een tronie, een gezicht, een smoelwerk. En dat is precies waar deze Mighty Muggs er drie van hebben. Daarbij hebben de Mighty Muggs ook nog eens een hoog schattigheids-gehalte, zoals de megapopulaire Funko Pops, maar zijn toch weer een stukje stoerder. De variant voor stoere jongens, zogezegd.

Stoere Mighty Muggs

Wat opvalt aan de stoere Mighty Muggs is dat je meteen de stoere kant opgaat met deze figurines. Denk aan Star Wars, Marvel en er komen nog veel meer stoere collectibles aan die je simpelweg moet hebben. De karakters zien er stoer uit en zijn tot in detail uitgewerkt, in die typische manga-stijl die zo populair is. Een beetje gestileerd dus, maar wel zo stoer dat je er absoluut mee gezien mag worden.

Sfeerbepalend

Het leuke element aan de Mighty Muggs is wel dat je de gezichtsuitdrukking van de karakters kunt aanpassen. Druk op zijn hoofd en het hoofd zal aan de binnenkant verdraaien naar een nieuwe gezichtsuitdrukking. In totaal heeft ieder karakter drie verschillende gezichtsuitdrukkingen. Zo kan mijn Hulkbuster (hoe stoer is dat?!?) een normaal gezicht, een boos gezicht en een gezicht zonder het masker. En je kunt blijven wisselen. Een druk op zijn kop is genoeg.

Presenteren

De vraag is wel hoe je de Mighty Muggs neerzet is ook helemaal aan jou. Je kunt er voor kiezen om de poppetjes normaal neer te zetten. Ze blijven goed staan op die kleine, stompe voetjes. Maar je kunt ze ook in hun stolp laten zitten. Daarmee heb je een soort museumpje van je eigen superhelden. Ze blijven daarbij stevig staan op hun sokkel. En laat je dan het kartonnetje erin zitten, of haal je dat er uit om hem van alle kanten te kunnen zien? Mijn voorkeur is in de sokkel, zonder het papier. Niet zo origineel meer als met het papiertje, maar wel cool en strak.

Ga direct naar Mighty Muggs op BOL.com.

Recensie over Mighty Muggs

Funko pops, move over! Hier zijn de Mighty Muggs: figuren van diverse superhelden en schurken die van gezichtsuitdrukking kunnen veranderen. Je kunt ze verzamelen en presenteren in hun eigen stolp. Aan de bovenkant zit een gat, zodat je zelfs dan nog gewoon het gezicht kunt veranderen. Ze zijn stoer en netjes uitgevoerd met genoeg details.

Score: 8


Informatie

Mighty Muggs, Hasbro
Meer weten?
Prijs: 12.95 euro.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.