logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Speelgoed recensie: Mayka strips maakt van alles een LEGO tafel

Nu ga ik in dit artikel een paar dingen door elkaar husselen waar een paar mensen helemaal niet blij mee gaan zijn. Merknamen, om precies te zijn. Of wacht: dat ga ik indekken door ‘bouwsteentjes’ te gebruiken. Want die bouwsteentjes, van welk merk dan ook, zijn toch allemaal uitwisselbaar qua formaat en klikbaarheid! Het ene merk past prima op het andere. En ze passen allemaal op Mayka, de Toy Block Tape.

Blokjesplakband

Ja, je leest het goed! Mayka is een zelfklevende tape waarmee je van ieder oppervlak een plek maakt waar je met ‘bouwsteentjes’ op kunt bouwen. Dus ook op de muur, de zijkant van je kast of bureau… alles! En dat is niet alleen gaaf en cool, maar ook nog eens bijzonder praktisch. Wat bijvoorbeeld als je heel veel bouwwerken hebt, maar niet genoeg plek op je bureau om ze neer te zetten? Dan gebruik je de zijkant om een stuk Mayka-tape op te plakken en parkeer je ze daar! Of ondersteboven, op het plafond (als je daar bij kunt, tenminste 🙂 ). De blokjestape is bovendien flexibel, zodat je hem ook in bochten en heuvels kunt kleven voor extra speeleffecten.

Kleefkracht

Mayka maakt gebruik van 3M tape voor de kleefkracht. Hetzelfde bedrijf dat bijvoorbeeld achter post-its zit. Dat garandeert de mogelijkheid om de tape zonder lijmresten en schade weer te verwijderen als je er genoeg van hebt. Maar die verwijderbare tape heeft ook een kleine beperking. Het is namelijk minder sterk dan niet-verwijderbare tape! Gebruik dus niet te weinig van de tape voor grotere objecten. Poppetjes kun je natuurlijk makkelijk met 2 blokjes van de tape ergens aan vast plakken, maar om er van uit te gaan dat je een Ninjago draak kunt vastkleven met een stukje van 2×2 blokjes… dat is misschien een tikje positief gedacht. En nee: dat is geen nadeel van de Mayka-tape, maar enkel een eigenschap van de verwijderbare kleefstof!

Conclusie over Mayka toy block tape

Wil je jouw bouwstenen-avonturen een nieuwe dimensie geven? Gebruik dan de muren, de zijkant van de kast of het plafond als speelruimte! De Mayka tape is makkelijk op maat te knippen en vast te plakken. Je kunt hem zonder problemen verwijderen en weer opnieuw gebruiken. Een leuke manier om wat nieuws te doen met je bouwstenenverzameling.

Door: CooleSuggesties
Score: Mayka toy block tape krijgt 9 van de 10 punten.

Informatie

Mayka Toy Block Tape, BOTI
Klik hier voor de website
Prijs: 7.99 euro.

Ga direct naar Mayka op BOL.com.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.