logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Speelgoed recensie: Beast Lab

Beast Lab is één van de winnaars van Speelgoed van het Jaar 2023. Het speelgoed combineert een indrukwekkende unboxing-ervaring met een bizar toffe presentatie: als je de verpakking al uit het schap pakt, voel je bijna die dreigende, mysterieuze kracht over je heenkomen. De wetenschappelijke twist die in het speelgoed zit verwerkt maakt het nog toffer om mee aan de slag te gaan.

Wat is Beast Lab?

Het verhaal gaat (via de QR-code op de doos kun je een animatiefilmpje zien) over monsters die de aarde bedreigen. Jij – een kind met een zuiver hart – wil dat natuurlijk voorkomen en gaat zelf aan de slag met jouw Beast Lab om een eigen vechtmachine te maken uit dierlijk DNA en buitenaardse wapenvoering. Het resultaat mag er zijn: uit de machine komt een gevaarlijk uitziend monster met fluor-groene wapens, licht- en geluidseffecten. Daarmee kun je de strijd zeker aan!

Wetenschappelijk experiment

Bij de eerste activatie van de Beast Lab kun je de meegeleverde accessoires gebruiken om een wetenschappelijk experiment uit te voeren, wat resulteert in een bruisend en rokend geheel (let wel op – het goedje kan irritatie opleveren!). Ieder ingrediëntenpakket is voorzien van een toffe illustratie, er is ontzettend veel aandacht voor de sfeer en aankleding van Beast Lab. Voor de special effects in het lab (en in je monster) heb je overigens zes AA-batterijen nodig, die je installeert terwijl je de beker rechtop houdt. Belangrijk om te onthouden!

Stap voor stap

Pluspunten krijgt Beast Lab absoluut voor de manier waarop het de handleiding heeft ingericht. Het neemt je – net als in het filmpje – mee door een ogenschijnlijk spannend proces, waarbij je moet draaien aan een warmteknop en regelmatig je vingerafdruk moet scannen om de volgende stap te activeren. Natuurlijk komt er geen warmte aan te pas, maar het is wel een coole feature. Vervolgens voeg je telkens een ingrediënt toe, om ze vervolgens de combineren en activeren. Licht, geluid en rook resulteren in een fantastische entree van jouw vechtmachine. Bedek dan snel de beker en trek aan de laatste hendel om de vloeistof af te tappen en jouw Shark Beast krijger te bewonderen!

https://www.youtube.com/watch?v=dXWoaXAo7dk

Hoewel de ingrediënten die je hebt verbruikt niet opnieuw kunnen worden gebruikt, kun je elke andere stap van het proces instellen en de onthulling helemaal opnieuw doen, zo vaak als je wilt!

Shark beast

En uiteindelijk draait het hierom: jouw vechtmachine. Een Shark Beast, waarvan je niet weet welke van de twee varianten je zult krijgen in de verpakking. Het monster ziet er indrukwekkend uit, met fijne details en heldergroene delen die de gemuteerde krijger zijn wetenschappelijke uitstraling geven. Het Shark Beast heeft beweegbare onderdelen, die soepel draaien. Zo kun je het hoofd, schouders, ellebogen, heupen en knieën bewegen. Ook de taille is draaibaar, maar deze is bedoeld voor de power strike-aanvals. Op zijn borst zit een lichtgevend kristal waar je op kunt drukken om geluiden af te spelen en om een woede-aanval te activeren. Je kunt hem vervolgens weer kalmeren door het kristal een ​​paar seconden in te drukken.


Ga direct naar Beast Lab op BOL.com.

Recensie over Beast Lab

Beast Lab is een fantastisch leuk speelgoed: het monsterlijke actiefiguur is fraai afgewerkt en beweegt op alle fronten, wat het natuurlijk super tof maakt om mee te spelen. De lichten, geluiden en rook-effecten voegen echt een beleving toe – minpunt is dat de mist niet meer mogelijk is te maken, nadat je de ingrediënten uit de doos hebt opgebruikt. Het gebruik van de ingrediënten maakt je toch even die ‘mad scientist’. Gelukkig kun je toch nog gebruikmaken van de capsule voor een nieuwe unboxing, zodat kinderen keer op keer het avontuur kunnen beleven en aanpassen naar hun eigen situatie.

Score: 8


Informatie

Beast Lab
Adviesprijs: 99 euro.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.