logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: Speedlink Rait controller voor PC en Nintendo Switch


De Speedlink RAIT Wireless Gamepad is een neutrale controller om te zien: de zwarte controller heeft een ingebouwde rode verlichting. Hij is bruikbaar op je Nintendo Switch én op je pc – en voor wie ‘m nog heeft… ook voor de PS3. Tijd voor een test!

Het uiterlijk van de Speedlink Rait

De Speedlink Rait ziet er stoer en robuust uit, dank zij het matte antislip oppervlak ligt hij goed in de hand en kun je daardoor uren achter elkaar gamen. Het ontwerp is goed doordacht – de controller gebruikt de indeling van een XBOX controller, met de cursortoetsen link onderaan en de linker joystick daarboven. Daarbij kun je profiteren van de Rapid-functie, waarmee je niet telkens op een knop hoeft te rammen voor herhalingen. Je houdt simpelweg de knop en de Rapid-knop ingedrukt om die actie te herhalen!

Verbinding

De Speedlink RAIT Wireless Gamepad heeft een eigen 2,4 Ghz draadloze dongle. Daarmee heb je een snelle verbinding met je pc of gameconsole, wat voor games natuurlijk een absolute must-have is. Het bereik van de controller en de dongle is 10 meter, wat meer dan genoeg is om überhaupt nog iets op je beeldscherm te kunnen zien 😉 Toch biedt het de nodige bewegingsvrijheid, dat dankbaar wordt aangenomen. Je kunt overigens ook bekabeld gamen, mocht je dat willen. Sluit daarvoor een geschikte USB-C kabel aan op je controller. De meegeleverde kabel is vreemd genoeg enkel geschikt voor het opladen van je controller.

Kwaliteit

De Speedlink RAIT Gamepad is niet één van de goedkoopsten. Daarmee stelt hij direct een bepaald verwachtigspatroon op. Jammer genoeg kan Speedlink het prijsniveau niet helemaal verantwoorden. De afwerking van de controller is niet altijd even goed uitgevoerd, waardoor hij er wat goedkoop aanvoelt en er wat low-budget uitziet. Het rubber oppervlak is ook erg gevoelig voor vuil en de triggers geven ons niet echt een solide gevoel.


Ga direct naar Speedlink RAIT wireless gamepad op BOL.com.

Recensie over Speedlink RAIT wireless gamepad

We hebben al best een aantal draadloze controllers voorbij zien komen. Qua prijs/kwaliteitverhouding schiet Speedlink de bal jammer genoeg mis. Dankzij de speciale draadloze dongle heb je een goede verbinding, maar we hadden het ook gewaardeerd als er een bluetooth koppeling mogelijk was. De rubber behuizing is gevoelig voor vuil en de afwerking past niet bij het prijskaartje. De triggers en buttons voelden niet heel solide aan – dat wil niet zeggen dat ze slecht zijn of snel stuk zijn, maar het gevoel ontbreekt een beetje. De accu is goed voor slechts 8 uur. Was de controller 10 of 15 euro goedkoper geweest, was onze score hoger uitgevallen.

Score: 6


Informatie

Speedlink RAIT wireless gamepad
Adviesprijs: 39.95 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.