logo-liggend-wit-donkerblauw

Recensie: Speedlink bluetooth speakers Tonos en Gantry


De zomer is inmiddels in volle gang en het leven verplaatst zich daarmee naar het heerlijke zomerzonnetje. Jammer genoeg kun je daarbij niet altijd genieten van je favoriete muziek. Of toch wel? Dankzij de moderne technieken kun je tegenwoordig overal wel naar de lekkerste deuntjes luisteren: wanneer heb je bijvoorbeeld geen smartphone bij de hand? Nou dan! En dankzij de bluetoothtechniek kun je die muziek draadloos streamen naar een speaker, die zijn energie krijgt van een ingebouwde accu. Appeltje-eitje! Zo kun je jouw muziek overal laten horen aan een groter publiek. Doe dat natuurlijk wel met mate, want als iedereen de hele dag rondloopt met een speaker wordt het er ook niet vrolijker op! Maar voor bij het tuinieren, de zomerse barbecue of zelfs een buurtfeest is het absoluut een mooie oplossing. Speedlink introduceerde onlangs zes nieuwe speakers: XILU, CUBID, TOKEN, GEOVIS, GANTRY en TONOS. Alle zes hebben ze hun eigen karakteristieken, uitstraling en functies. Wij mochten de GANTRY en de TONOS uitproberen. De topspeakers uit de serie, met een flink volume en extra aandacht voor de bas. De GANTRY bijvoorbeeld stuurt zijn lage tonen naar benden, zodat deze goed worden rondgedragen. De eigenwijs gevormde speaker heeft een matte afwerking, en druktoetsen op de bovenkant op het volume te regelen, een nummer vooruit/achteruit te spelen en een pauzeknop, waarmee je ook een telefoontje kunt aannemen. De GANTRY heeft een mooi en helder geluid, wat vooral bij spraak erg natuurlijk klinkt. De GANTRY weet heel wat geluid uit de 3W speaker te halen! Je smartphone kun je via bluetooth koppelen (ja, ook NFC wordt ondersteund) of via een 3,5mm jack plug. Je schakelt ‘m in via een duidelijke schakelaar op de achterkant, en je laad hem op via een micro-USB poort. De GANTRY werkt 5 uur lang op een volle accu. Da’s best een lange barbecue!

speedlink tonosVind je dat niet genoeg? Dan kun je nog een stapje hoger, met de futuristisch uitziende TONOS. De vormgeving is heel cool en glad, met mooie organische vormen. Je ziet aan de speaker aan van alles dat dit de betere versie is van de GANTRY. Hij is bijvoorbeeld luxer uitgevoerd, met tiptoetsen in plaats van knoppen. Ook de TONOS is uitgevoerd met bluetooth en NFC, maar je kunt ook muziek afspelen vanaf een 3,5mm jack plug. Het opladen gaat via een mini-USBpoort. Wat bijzonder is, is dat deze speaker ook functioneert als een Powerbar: je kunt je smartphone er mee opladen! De TONOS levert 5W RMS. Vooral de zware bas valt ontzettend op: de TONOS heeft een aanzienlijk warmer en voller geluid dan de GANTRY. Door de rubber voetjes waar de TONOS op staat zal er ook niets door trillen naar een tafel. Door de Powerbank-functie van de TONOS heeft hij een zwaardere accu meegekregen: hij werkt maar liefst 16 uur op een volle accu! Een geweldige speaker.  Speedlink GANTRY en TONOS, Speedlink Prijs: 70 / 85 euro


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.