logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Spectaculaire en interactieve familieshow Checkpoint Theater


checkpoint theater

Zoals je eerder op onze website hebt kunnen lezen is er momenteel een unieke theatershow in het land te zien. Het Checkpoint Theater! Deze wetenschappelijke experimentenshow is vanaf 15 oktober te zien in de Nederlandse theaters. In deze productie wordt het ene experiment na het andere uitgevoerd, waarbij jij als kijker soms zelfs mag meedoen. Eindelijk een show waarbij je niet alleen mag stilzitten! Het Checkpoint Theater wordt gepresenteerd door niemand minder dan Rachel Rosier. Zij staat er gelukkig niet alleen voor, ze heeft twee assistenten bij om alle tests in goede banen te leiden – en om als gewillig slachtoffer te dienen, natuurlijk.

In het Checkpoint Theater staan allerlei proefjes en experimenten centraal waarbij niet alleen de drie waaghalzen het programma vullen, maar ook de kinderen in de zaal. Voor een aantal experimenten is namelijk de hulp nodig van echte waaghalzen uit de zaal. En natuurlijk wordt het befaamde ‘jongens tegen de meiden’ gespeeld in drie rondes! Ook daarvoor is assistentie uit de zaal van belang. Voor je het weet zweef je dus mee met de hovercrafttest, zie je hoe je met een zelfgemaakt paintball-kanon een portret schildert of loop je over water bij de Maizena-test.

Checkpoint Theater is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en is een belevenis die je niet snel zal vergeten. ‘Zet je veiligheidsbril en gehoorbeschermers op, want er komen ontploffingen!’ is een kreet die meermaals te horen is. Meer voor de zekerheid (en het effect) dan voor het echte gevaar overigens, maar het werkt wel. Als kijker zul je geen minuut stil zitten of stil zijn. Dit is een theatershow waarbij je mag staan, schreeuwen, roepen en meedoen! Natuurlijk is er aan alle momenten aan de veiligheid gedacht. Zo wordt er regelmatig een groot zeil gespannen over de vloer om gladheid te voorkomen, en krijg je bij de ingang van de zaal een veiligheidsbril en gehoorbeschermers mee. Omdat de proefjes soms wat klein zijn om te zien (en het gewoon cool is) loopt er ook regelmatig een cameraman over het toneel. Hij maakt opnames van dichtbij, die direct op een groot scherm in de zaal te zien zijn. Zo sta je er toch met je neus bovenop, ook al zit je op het balkon.

Kijk voor alle data, theaters en kaartverkoop op www.checkpointtheater.nl.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.