logo-liggend-wit-donkerblauw

Spannende strips van de Kiekeboes en Suske en Wiske

Afgelopen maand verschenen weer twee uitgaven van langlopende stripreeksen: de Kiekeboes 161: Dood wakker worden en Suske en Wiske 362: De Kale Kroon. Wij lazen ze en delen onze mening maar wat graag met jullie.


De Kiekeboes 161: Dood wakker worden

De Kiekeboes 161: Dood wakker worden

De familie Kiekeboe weet altijd diep in de problemen te komen, en zo ook in het album Dood Wakker Worden. In dit verhaal lopen een aantal lijnen dwars door elkaar, om vervolgens weer netjes bij elkaar te komen in een spannende ontknoping. Zo loopt Fanny de vlinders in haar buik weer achterna, om vervolgens met haar kersverse liefde af te reizen naar Lapland. Vader en moeder hebben een nieuwe keuken laten installeren. Om het te vieren, gaan ze uit eten… om bij thuiskomst te ontdekken dat de keuken weer volledig is weggehaald. Ze verdenken de twee Roemeense installateurs en reizen het duo achterna. Daar raken ze verwikkeld in een dodelijk spannend mysterie, wanneer ze Mona en haar vampierfamilie terugzien. Terloops is er nog een verwikkeling van een lot uit de loterij, dat Charlotte in een kookboek had verstopt ( en dus samen met de keuken is ontvreemd). Daardoor is er een ware heksenjacht op het boek begonnen. Nonkel weet de boel te redden, maar eigenlijk zijn de Kiekeboes dat stadium wel een beetje voorbij.
Dit album zit weer vol woordgrapjes en steken naar de actualiteit, waarbij de Me-Too discussie een tikje laat aan bod komt, maar toch een vrij prominente rol speelt. Opa Vladimir blijkt namelijk best losse handjes te hebben gehad! Het is niet het meest sterke plot uit de verhalen van de Kiekeboes, maar er gebeurt zo veel in het verhaal, dat dit nauwelijks opvalt.

Score: 7

Auteur:
Uitgever: Standaard uitgeverij, 48 pagina’s, Paperback.
ISBN: 9789002275142. Prijs: 7.25 euro.

Ga direct naar De Kiekeboes 161: Dood wakker worden op BOL.com.

Suske en Wiske 362 – De Kale Kroon

Suske en Wiske 362 - De Kale Kroon

Suske en Wiske 362 – De Kale Kroon neemt je mee naar de Russische geschiedenis. En dan wel op een heel bijzondere manier. IN dit album geraken onze vrienden eens niet in de problemen, om door professor Barabas terug in de tijd te worden gelanceerd… nee, hier neemt Lambik plaats in een zetel om je een verhaal te vertellen. En in dat verhaal spelen (niet geheel toevallig natuurlijk) onze vrienden de hoofdrol. Lambik neemt je mee naar een fantasieland, Oerkizan, met de ongehuwde tsarina Anna aan het hoofd. Tijdens een oorlog met buurland Paktadav neemt de tsarina twee weeskinderen in haar huis en laat ze opvoeden door generaal Zidonia. Suzko en Wizka groeien op tot edele kinderen met een goed hart. Wanneer de tsarina sterft, is het dan ook spannend wie van de twee kinderen de troon zal overnemen. De raadsheer, die de troon wil innemen, bedenkt zes proeven, verspreid door het land. Begeleid door de hulp Lambikov reist ons gezelschap door het land om de mooiste Russische momenten en plekjes te ontdekken, met toch nog een spannende kwinkslag als basis.

Score: 8

Auteur:
Uitgever: Standaard uitgeverij, 48 pagina’s, Paperback.
ISBN: 9789002274213. Prijs: 7.25 euro.

Ga direct naar Suske en Wiske 362 – De Kale Kroon op BOL.com.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.