logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Spannende boeken voor beginnend lezers: De Nachtmerriewinkel

Voor jonge lezers is het lastig om echt leuke boeken te vinden. De AVI-boeken hebben de laatste jaren een fijne ontwikkeling ondergaan en zijn wat leuker en interessanter om te lezen dan vroeger, maar ze weten lang niet altijd te boeien. Vooral de boekjes die echt gekoppeld zijn aan de leermethodes van school zijn vaak wat braaf en spreken kinderen lang niet altijd aan. Toch zijn er gelukkig manieren om kinderen die beginnen met lezen verliefd te laten worden op boeken. Voor jonge griezelaars is er bijvoorbeeld de Nachtmerriewinkel. Een serie kinderboeken die een beetje griezelig zijn – maar zeker niet té, met slimme grappen en vrolijke illustraties.


De Nachtmerriewinkel en het akelige jeukpoeder

Auteur: De Nachtmerriewinkel en het akelige jeukpoeder

De eerste kennismaking met de Nachtmerriewinkel is meteen een goede. Je maakt kennis met de slimme en ietwat bijdehante Nina, die een wel heel bijzondere winkel ontdekt met allemaal griezelige voorwerpen en vreemde wezens. Dat zet kinderen al aan het speuren en denken! Zo maakt ze kennis met de winkelgeest Pieter en Okkie Topus, een heel slimme en ondeugende landinktvis. Als dan blijkt dat de winkeleigenaar niet kan stoppen met lachen, moet Nina hier een oplossing voor gaan vinden.

Score: 8

Ga direct naar De Nachtmerriewinkel en het akelige jeukpoeder op BOL.com.

De Nachtmerriewinkel en de verdwenen tanden

Auteur: De Nachtmerriewinkel en de verdwenen tanden

Inmiddels heeft Nina haar baantje in de nachtmerriewinkel gekregen en helpt ze waar ze maar kan met het bijhouden van de vreemde voorwerpen. Want… hoe poets je giechelende schedels goed af? Maar er is nog een groot probleem in dit boekje: een vampier blijkt namelijk zijn tanden kwijt te zijn! En dat is niet het enige dat vreemd is: door de hele winkel heen zijn spullen overhoop gehaald en verdwenen. Wat is hier aan de hand – en hoe zorgen Nina en Pieter dat alles weer op zijn pootjes terecht komt? Krijgt de vampier zijn tanden weer terug… en kan hij laten merken dat hij verliefd is op Irma Vanillia, de ijsverkoopster? Dit grappige boek zit vol ‘griezelige’ details, zowel in de tekst als in de tekeningen. Het is een fijn boek voor minder ervaren lezers, die wel al (bijna) klaar zijn met de AVI boekjes. Leuk detail: door het boek heen zitten heel wat spreekwoorden en gezegden verwerkt met tanden in de hoofdrol. Achter in het boek vind je daar een korte uitleg over.

Score: 8

Ga direct naar De Nachtmerriewinkel en de verdwenen tanden op BOL.com.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.