logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Spannende avonturenstrips

Strips zijn er natuurlijk niet alleen voor de jeugd: deze twee comics laten zien dat er ook genoeg te genieten is voor volwassenen. Het zijn spannende comics met een duidelijke boodschap, een spannend verhaal en de nodige actie.


Laat mijn hand niet los

Laat mijn hand niet los

Laat mijn hand niet los is een echte graphic novel, dat je meeneemt in een spannende detective. Het verhaal draait om de familie Bellion, dat bestaat uit een echtpaar en hun jonge dochtertje. Ze vieren hun vakantie op het tropische eiland Réunion. Ten oosten van Madagaskar. De moeder, Liane verdwijnt op een dag kort naar haar kamer om zich om te kleden… en wordt daarna niet meer gezien. De man des huizes, Martial, wordt al snel verdacht van de verdwijning. Hij heeft een dubieus verleden en is daarmee snel de mogelijke dader. Maar is dat wel zo? Het is aan de vrouwelijke en energieke kapitein Aja Purvi om de zaak op te lossen. Daarbij wordt ze bijgestaan door de losbandige forensisch onderzoeker Christos Konstantinus, die voor de nodige reuring zorgt in het verhaal. De klopjacht op Martial begint pas echt als hij verdwijnt met zijn zesjarige dochter. Waarom zou je dat doen? En hoe kun je je verborgen houden op zo’n eiland?

Laat mijn hand niet los heeft een bijzondere stijl. Het is realstisch getekend, met schetsachtige lijnen om het verhaal zijn tropische vibe te laten houden. De gezichten zijn uitgesproken en karikaturaal, geïnspireerd op manga, wat het een frisse vibe geeft. Door het wisselende perspectief (je kijkt grotendeels mee over de schouder van kapitein Aja, maar soms ook over die van Christos en Martial) krijg je een compleet beeld van het verhaal en de wendingen die het maakt. Desondanks word je regelmatig op het verkeerde been gezet, waardoor je het verhaal wil blijven lezen.

Score: 8

Auteur:
Uitgever: Standaard uitgeverij, 128 pagina’s, Hardcover.
ISBN: 9789031441235. Prijs: 32.50 euro.

Ga direct naar Laat mijn hand niet los op BOL.com.

Six 1: Het bloedbad van Tanque Verde

Six 1: Het bloedbad van Tanque Verde

Six 1: Het bloedbad van Tanque Verde is het ultieme begin van een nieuwe serie. Een begin zoals je hem zou verwachten van een serie, waarin alle personages bij elkaar komen en zich alvast kort aan je voorstellen. Daarmee is het een western-stijl comic met een unieke insteek, waarin zes buitenbeentjes en verschoppelingen op elkaar zijn aangewezen om te overleven. Aan het einde van dit avontuur bestaat het groepje uit een jonge wees met maar één oog, een zeventienjarige prostituee, een deserteur uit het leger, een afvallige native, een weggelopen slaaf en een non die uit haar ambt werd ontzet. Ieder van hen pak je liever niet zonder handschoenen aan, maar hebben ook hun eigen kwaliteiten en vaardigheden. Ik vermoed dat die perfect op elkaar aansluiten om hun doel te bereiken.

Hebzucht en macht spelen de hoofdrol in Six 1: Het bloedbad van Tanque Verde. Het verhaal draait vooralsnog om de jongen, wiens familie is vermoord. Hij wordt geadopteerd door een rijke weldoener, zo lijkt, maar er blijkt een snood plan achter te steken: hij wil de familie-eigendommen van de jongen! Hij slaat op de vlucht en komt zo samen met de jonge prostitué terecht in het groepje van zes verschoppelingen. De personages zijn vrij realistisch getekend, met uitvergrote kenmerken om een statement te maken. Het is opmerkelijk dat je huist een avontuur leest van mensen waar je normaliter niets van hoort tijdens westerns, wat dit verhaal aantrekkelijk en interessant maakt.

CooleSuggesties topper

Score: 9

Auteur:
Uitgever: Dargaud, 48 pagina’s, Paperback.
ISBN: 9789085587118. Prijs: 9.99 euro.

Ga direct naar Six 1: Het bloedbad van Tanque Verde op BOL.com.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.