logo-liggend-wit-donkerblauw

Spannende avonturenboeken voor beginnende lezers

Het is lang niet altijd makkelijk om leuke boeken te vinden voor kinderen die net beginnen met lezen. Vaak zijn de verhalen gewoon niet zo spannend of boeiend, waardoor kinderen snel afhaken. Dat kan ook anders, zo vinden ze bij uitgeverij Billy Bones. Zij hebben met hun boekenreeks Billy Bones Bazen een geweldig concept in handen, dat kinderen het plezier van het lezen zeker zal tonen.


Game Helden tegen de monsters

Game Helden tegen de monsters

Marcel van Driel is een geweldige schrijver, die zich graag bezigt met superhelden, games en andere coole dingen. Dat lees je ook duidelijk terug in de boekenreeks Gamehelden, waarvan ik zojuist Tegen de Monsters heb uitgelezen. In de serie Gamehelden beleef je de avonturen van het bonte vriendenclubje van Manú, Raff, Puck en Phileine. Zij zijn verzot op games, maar dan ook wel heel bijzondere: games waarbij je letterlijk in de game wordt gezogen, alsof het een ultieme virtual-realityervaring is. De kinderen kunnen zich daar helemaal uitleven met spannende avonturen, speciale krachten en bizarre wezens, maar natuurlijk is het ook vragen om problemen.

Leona, de bazin van de gamewereld GameCloud, heeft namelijk een manier gevonden waarop je die gamewereld ook echt kunt maken. Dat je mensen echt naar de gamewereld kunt verplaatsen… en andersom. Ze heeft een geweldig plan om de macht over de aarde over te nemen door verschillende gamemonsters echt te laten maken. Daarvoor heeft ze alleen heel veel energie nodig, die ze krijgt van de gamende kinderen op GameCloud. Gelukkig ontdekken onze vrienden op tijd dat er iets niet in de haak is. En door toeval komen ze precies terecht tegenover deze gevaarlijke Leona en haar compagnon, Atlas… maar ook tegenover heel veel gamemonsters! Dankzij de speciale vaardigheden uit hun games en hun teamwork weten ze het grootste gevaar te voorkomen. Maar of dat genoeg is?

Gamehelden tegen de monsters is een stoer boek, dat voorzien is van te gekke illustraties van Paco Vink. Deze illustraties laten niet alleen zien wat er tijdens het verhaal gebeurt, wat beginnend lezers enorm help bij het begrijpen van het verhaal, ze geven het boek ook een bijzondere dynamiek. Het is vlot geschreven, heeft soms wel wat moeilijke woorden (zoals het Engelse GameCloud), maar geeft dankzij het verhaal eromheen genoeg context om begrijpelijk te zijn.

CooleSuggesties topper

Score: 9

Auteur:
Uitgever: Billy Bones, 99 pagina’s, Hardcover.
ISBN: 9789030508489. Prijs: 15.99 euro.

Ga direct naar Game Helden tegen de monsters op BOL.com.

De Magische Bieb – Bieb op stelten!

De Magische Bieb - Bieb op stelten!

Wil je iets minder games en iets meer fantasie? Dan is De Magische Bieb echt een serie die bij jou past. In dit eerste deel kijk je mee over de schouder van Jonas, die achterna wordt gezeten door een paar pestkoppen. Hij vlucht snel een gebouw in, dat een bibliotheek lijkt te zijn. En een bieb op stelten zetten, dat kan natuurlijk niet. De pestkoppen worden snel weer buiten de deur gezet. Dan krijgt Jonas de kans om de bibliotheek eens goed te bekijken. Het is een heel bijzondere, met allerlei leuke details en schilderingen. In de bibliotheek leert hij Stan en Wilgje kennen. Wilgje rijdt op rolschaatsen in de bibliotheek rond en botst daarbij flink tegen Jonas aan. Daarbij laat ze een aantal boeken vallen, waarbij er uit één boek een bijzonder wezentje weet te ontsnappen.

De bibliotheek wordt beheerd door een heel bijzondere man, die een heel vreemde uitstraling heeft. Hij is stil, maar weet precies de juiste dingen te zeggen op de juiste toon. Duidelijk heeft deze Meneer Vrolijk het een en ander te verbergen. Hij doet ontzettend geheimzinnig over zijn boeken en fraaie bibliotheek. Tot hij ontdekt dat er een raar wezentje is ontsnapt. Hij vraagt de kinderen om goed uit te kijken of ze hem zien, om vervolgens meneer Vrolijk direct te waarschuwen… maar natuurlijk gaan de kinderen zelf op onderzoek uit. Met alle gevolgen vandien!

Dit eerste deel van De Magische Bieb is echt een teaserboek voor de delen die nog moeten komen. Het laat je na het lezen echt achter met een gevoel van leegte, of je van alles en nog wat mist. Of je net de inleiding hebt gelezen van een spannend boek en je maar wat graag verder wil lezen! Het is een mysterieus boek, dat je echt aanzet tot verder fantaseren dan de tekst met je wil delen. Het is toegankelijk geschreven, met grappige omgevingen en leuke lettertypes. Ook hier kom je regelmatig illustraties tegen die het verhaal wat aankleden, maar ze spelen een minder grote rol dan in Game Helden.

Score: 8

Auteur:
Uitgever: Billy Bones, 98 pagina’s, Hardcover.
ISBN: 9789030508496. Prijs: 15.99 euro.

Ga direct naar De Magische Bieb – Bieb op stelten! op BOL.com.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.