logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: South Park, seizoen 23

Zojuist heb ik het 23e seizoen van South Park voor me neergelegd. Het is na al die jaren nog een absurde, hilarische show. Maar 23 seizoenen alweer? Toen ik me er even bewust van werd, moest ik toch even gniffelen. Bij de eerste seizoenen was het namelijk best wel een hype op mijn toenmalige opleiding. Iedereen sprak er over – en dan heb je het over volwassenen, die zich een breuk lachen om heel eenvoudig vormgegeven animatiekarakters. Hoe kan het dat 23 jaar South Park later nog altijd heel populair is? Wat is het succes van de vier warm geklede achtjarigen Stan, Kyle, Cartman en Kenny?

Handgemaakt

Even een fun fact tussendoor: wist je dat de eerste seizoenen echt handgemaakt waren van papieren figuurtjes, die als een stop-motion video werden samengesteld en gefotografeerd? Dat verklaart meteen waarom die animaties er toen zo blokkerig uitzagen! En wat hebben we een diverse insteken gezien in de afgelopen seizoenen. Telkens kwamen verschillende personages wat meer op de voorgrond, waarbij Kenny steevast in elke aflevering op brute werd vermoord. Ook was er een tijd dat andere bijfiguren een grotere rol kregen, zoals Jimmy en Timmy. De laatste jaren was Cartman echter de inkopper van veel grappen… tot dit seizoen, waar Stans zielige vader Randy Marsh op de voorgrond treed als humoristisch element.

Randy

Randy was kreeg langzaamaan al een steeds belangrijkere rol in South Park, met verschillende bizarre uitspattingen om te voldoen aan zijn behoefte aan seks en marihuana. Want ja, lezers, South Park is écht een serie voor volwassenen! Het heeft niet voor niets predikaat 12+… en dan moeten dat niet bepaald tere zieltjes zijn. Randy heeft nu inmiddels zo’n grote rol gekregen, dat je zelfs niet meer verwelkomd wordt in South Park, maar in diens marihuanakwekerij, Tegridy Farms. South Park seizoen 23 schopt nog altijd tegen alles wat voorbij komt, van actualiteiten tot de grootste taboes in de Amerikaanse samenleving. Aan sommige succesformules moet je niet tornen!

23ste seizoen van South Park

In het hilarische 23ste seizoen van South Park verkennen Stan, Kyle, Cartman, Kenny en Randy de wonderen van het menselijke bioom, pakken ze de gevolgen van immigratie aan en worden ze verbannen uit China. In deze ongecensureerde Collector’s Edition draait het allemaal om “Tegridy”. Inclusief de 300ste aflevering en concept art!

Ga direct naar South Park seizoen 23 op BOL.com.


Recensie over South Park, seizoen 23

Terwijl South Park blijft evolueren, blijft het op een geweldige manier steunen op succesformulies. Langlopende grappen worden zo lang mogelijk gerekt (soms iets te lang) en nieuwe grappen worden geïntroduceerd. Het is een bizarre mix van grof geweld, scheldpartijen en een maatschappij-kritische noot. Je moet simpelweg blijven kijken naar de kleurrijke figuurtjes, of je nu wil of niet. Opmerkelijk is de overstap van de kinderen naar Stans vader Randy – hoewel dit een oudere doelgroep zal aanspreken, is het toch spannend… wat zal dit doen voor de South Park franchise?

Score: 8


Informatie

Titel: South Park, seizoen 23
Uitgever: Universal Pictures
Tijdsduur: 240 minuten
Genre: animatie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 12 jaar of ouderGrof taalgebruikBevat scenes met geweldDrugsgebruikExpliciete discriminatie

Films koop je online bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.