logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Agenda: Sound of Europe brengt topmusici naar Breda

Sound of Europe Datum: 11-10-2019 t/m 12-10-2019
Prijs: vanaf 30 euro
Adres: Belcrumweg, Breda (Route)

Grenzeloze muziek van Europese topmusici komt samen op het Bredase festival Sound of Europe. Na een succesvolle eerste editie in het Chassé Theater vorig jaar, verhuist Sound of Europe op 11 & 12 oktober naar de Belcrum: een rafelrand van Breda in opkomst als culturele hotspot.

Meer weten?

Kaartjes voor attracties en uitjes kopen doe je bij:


Improvisatie en solisten

De rode draad door de programmering is de ruimte die gecreëerd wordt voor improvisatie en solisten. De term ‘jazzfestival’ doet Sound of Europe daarbij tekort: artiesten uit Frankrijk, Duitsland, België en Nederland brengen van jazz tot brass, en van klassiek tot rock-invloeden ten gehore. Dit jaar presenteert Sound of Europe twee avonden in respectievelijk Podium Bloos (vrijdag 11 oktober) en Electron (zaterdag 12 oktober).

Meer dan Jazz

Sound of Europe wordt georganiseerd door Beaux Jazz, al sinds 1996 een vaandeldrager voor de ontwikkeling en professionalisering van jazzmuziek in de regio Breda. Oprichter en programmeur Frank van der Kooij: “Sound of Europe richt zich op artiesten die een spannende weg inslaan tussen jazz en klassiek. Dat is een ontwikkeling die we enorm boeiend vinden; niet beperkt tot specifieke genres. Het is muziek met zeggingskracht die zowel de geoefende als beginnende luisteraars boeit.”

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.