logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Sony Wireless Speakers met 360 Reality Audio


Sony wil het centrum van je muzikale wereld worden met zijn nieuwste premium speakers voor thuis, die bovendien 360 Reality Audio biedt. De nieuwe draadloze luidsprekers SRS-RA3000 en SRS-RA5000 geven een kamervullend geluid en zitten boordevol slimme functies en Sony’s unieke ruimtelijke geluidstechnologieën. Met twee tweeters, twee passieve radiatoren en een driver met volledig bereik, biedt de SRS-RA3000 of de SRS-RA5000 alles wat nodig is om het gevoel van livemuziek na te bootsen met behulp van de ruimtelijke audiotechnologie van Sony.

Ruimtelijk geluid

De RA3000 en de SRS-RA5000 gaan veel verder dan gewone luidsprekers die het geluid normaal gesproken horizontaal verspreiden, en reproduceert livemuziek met meeslepende audioverbetering en het afspelen van 360 Reality Audio-inhoud van Sony. Met “Ambient kamervullend geluid” verspreidt Sony’s 360 Reality Audio achtergrondmuziek zowel horizontaal (van muur tot muur) als verticaal (van vloer tot plafond). Natuurlijk beschikt de speaker ook over Google Assistant en Amazon Alexa-apparaten. Je kunt de speaker zelfs met je BRAVIA-televisie verbinden, mits deze compatibele is.

Bekijk hier meer nieuws over de CES 2021!

Aanpassen op je ruimte

Wat het geluid van deze draadloze speakers zo goed maakt, is de mogelijkheid om de audio-uitvoer te kalibreren, afhankelijk van de fysieke omgeving. De speaker maakt gebruik van een interne microfoon en een uniek Sony-algoritme om het geluid effectiever aan de structuur van de speaker toe te wijzen. Vanaf half februari is de speaker beschikbaar. Bij iedere verkoop krijgt de koper een voucher voor de nieuwe 360 Reality Audio-service geleverd. Dit geeft je toegang tot ongeveer 4.000 nummers in 360 Reality Audio van artiesten als Alicia Keys, Lil Nas X, Megan Thee Stallion, Noah Cyrus, Zara Larsson en meer.

Het vlaggenschip RA5000 heeft drie naar boven gerichte luidsprekers en drie luidsprekers in het midden van de behuizing om kamervullend geluid te leveren en is ook Hi-Res Audio-gecertificeerd voor het afspelen van muziek in hoge resolutie. De RA3000 beschikt over een luidspreker met volledig bereik, een omni-diffuser, beam-tweeters en een dubbele passieve radiator, die samen een diepere bas en omnidirectioneel geluid produceren.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.