logo-liggend-wit-donkerblauw

Dit zijn de Nederlandse stemmen van Sonic The Hedgehog 2

Onze favoriete blauwe egel beleeft een spectaculair nieuw avontuur in Sonic The Hedgehog 2. Sinds Sonic in Green Hills woont, wil hij maar wat graag laten zien dat hij een echte held is. En die kans krijgt hij als Dr. Robotnik terugkeert, die met zijn nieuwe partner Knuckles op zoek is naar een smaragd met een allesvernietigende kracht. Samen met zijn eigen sidekick Tails reist Sonic de wereld over om de smaragd te vinden voordat deze in de verkeerde handen valt.

Today’s forecast calls for a 100% chance of adventure.

Bekijk de trailer van Sonic The Hedgehog 2

Dit zijn de Nederlandse stemmen van Sonic The Hedgehog 2

De cast bestaat uit een aantal stemmen uit de eerdere film die aangevuld wordt met enkele nieuwe stemmen. In de Nederlands gesproken versie met o.a. de stem van Najib Amhali (als stem van Sonic).

 • Sonic – Najib Amhali (Ben Schwartz)
 • Tom – Joshua Albano (James Marsden)
 • Maddie – Carolina Dijkhuizen (Tika Sumpter)
 • Rachel – Peggy Vrijens (Natasha Rothwell)
 • Wade / Wout – Xander Gallois (Adam Pally)
 • Knuckles – Emmanuel Ohene Boafa (Idris Elba)
 • Tails – Randy Fokke (Colleen O’Shaughnessey)
 • Ronnie (Murth Mossel)
 • Dr. Ivo Robotnik – Huub Dikstaal (Jim Carrey)
 • rol onbekend – Shemar Moore
 • Agent Stone – Erik van der Horst (Lee Majdoub)
 • Frail Priest – Ted Barba
 • Nick – Antwan Eilish
 • Dancer – Andrew Kyrzyk
 • Bartender – Vladimir Raiman
 • Seattle Passerby – Nicholas Dohy
 • Hotel Guest – Leighton Hara

De makers van Sonic The Hedgehog 2

Sonic The Hedgehog 2 is een film van de makers van The Fast and the Furious en Deadpool. De film wordt geregisseerd door Jeff Fowler.

Films koop je online bij:

In de regels worden er betere videogames gemaakt op basis van een film dan films die gebaseerd zijn op games. Dat komt waarschijnlijk omdat de verhaallijn van games niet altijd even goed is uitgewerkt.. maar ik hoor graag jullie mening hierover. Een tijd terug konden we genieten van onze favoriete blauwe egel in de film Sonic, waarvan we nu het tweede deel mogen bewonderen…. eentje die nóg meer vaart heeft! En zo komt Sonic weer opnieuw in de kijkers, dus even voor de fun facts: wijst jij dat Sonic de hoofdrol speelde in 31 games en verschillende spin-offs, je talloze shirts kunt kopen, maar ook decoraties en merchandise, van LEGO tot Funko en verschillende pluches… en dat Sonic het eerste videogamepersonage was dat een ballon was in de Macy’s Thanksgiving Day Parade?

Snel verhaal

Wat mijn theorie over verhaallijnen betreft: dat komt helemaal overeen met Sonic the Hedgehog 2. Het verhaal van deze film is vrij dun, want hoewel je alle kanten opschiet in deze flipperkast van buitenaardse beestjes, is dat de basis nog altijd ligt in een eenvoudige zoektocht. Net als in de games overwint hij hier verschillende obstakels om de kwaadaardige Dr. Ivo Robotnik te verslaan met speciale power smaragden. Daarvoor kan hij berusten op de technische vaardigheden van zijn beste vriend Tails, een tweestaartige vos. Sonic heeft ook een aantal portaal-openingsringen gekregen van zijn overleden voogd en leraar, de uilachtige Langklauw.

Nieuwe elementen

Alleen met die elementen kun je natuurlijk geen film maken. Zo zijn er verschillende menselijke personages en verhaallijnen toegevoegd om het verhaal meer body te geven, wat de film zeker goed doet. In navolging op het eerste deel woont Sonic samen met Tom en Maddie, die hem een beetje zien als een pleegkind. In het begin van de film zie je echter eerst Dr. Robotnik, een geweldige rol van Jim Carrey, op zijn paddestoelenplaneet. Daar weet hij een signaal te versturen, waardoor een reddingsteam op hem af komt. Al snel weet hij te ontsnappen en zet hij de achtervolging in op Sonic, om hem als krachtbron te maken. Daarvoor krijgt hij hulp van de echidna Knuckles, die Dr. Robotnik tussen neus en lippen door vertelt over een magische smaragd, die ergens op aarde verstopt moet zitten en De Ultieme Kracht bevat. Dat schept nieuwe mogelijkheden!

Bruiloftchaos

Om Sonic wat ruimte te geven in dit verhaal, worden Tom en Maddie naar Hawaï gestuurd, om getuige te zijn van de bruilogt van Maddie’s zus Rachel, die gaat trouwen met de knappe Randall. Het blijkt een complot te zijn – Randall zit bij de geheime dienst en wil Sonic in handen krijgen. Dat schiet Rachel natuurlijk in het verkeerde keelgat, die vervolgens op een geweldige manier door het lint gaat, gesteund door de gadgets van Tails en de vastberaden Rachel. Een leuk intermezzo van het geweld tussen Sonic, Knuckles en Dr. Robotnik, met de nodige grappen op een presenteerblaadje.


Ga direct naar Sonic the Hedgehog 2 op BOL.com.

Recensie over Sonic the Hedgehog 2

Sonic the Hedgehog 2 brengt meer snelheid, vaart en avontuur in het laatje dan het eerste deel van deze filmfranchise. Dr. Robotnik, gespeeld door Jim Carrey, laat zien wat hij in huis heeft en brengt met talloze bekken en sarcastische uitspraken de sfeer goed in de film. Maar dat gaat eigenlijk wel op voor alle menselijke rollen. Eigenlijk is hoofdrolspeler Tom de minst leuke uit de menselijke acteurs. Vriendschap, samenwerken en vriendelijkheid zijn de belangrijkste boodschappen van deze kleurrijke actiefilm, ondanks alle explosies en felle gevechten. Het mooiste aan de film is wel dat hij humor en knipogen heeft voor alle generaties, van jong tot oud. Dat maakt hem zeker de moeite waard om te kijken. Oh – en wacht ook de aftiteling af voor een leuke verrassing!

Score: 8


Informatie

Titel: Sonic the Hedgehog 2
Uitgever: Dutch Filmworks
Tijdsduur: 122 minuten
Genre: actie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 6 jaar of ouderBevat scenes met geweld

Merchandise koop je bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER

 1. […] – Ben Schwartz (“Sonic the Hedgehog”, “Duck […]

 2. Mevr. W.J. Krings avatar
  Mevr. W.J. Krings

  Zou zo leuk zijn voor mijn kleinkinderen!

 3. Will avatar

  IK heb graag meegedaan

 4. Annemie Cornelis avatar
  Annemie Cornelis

  Doe heel graag mee

 5. Patrick Mertens avatar
  Patrick Mertens

  Super kansje gewaagd


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.