logo-liggend-wit-donkerblauw

Film recensie: Sonic

Sonic ken je natuurlijk wel van de games. In deze eerste live-action film (met wat computer-geanimeerde elementen, uiteraard) komt onze blauwe buitenaardse egel helemaal tot leven. Je ziet vooraf hoe hij op zijn eigen wereld bedreigt wordt en via een magische ring (ah, dáár zijn die dus voor!) ontsnapt naar een heel vreemde wereld: aarde. Daar houdt hij zich een heel lange tijd schuil… tot hij door een enorme elektrostatische lading het stroomnet laat ontploffen.

Geheim agenten

Zo komt hij in het vizier van de Amerikaanse geheime dienst, met het super – niet – coole boosaardige genie Dr. Robotnik, een geweldige rol van Jim Carrey. Gelukkig wordt Sonic zelf beschermd door de Donut Lord, ook wel bekend als sheriff Tom Wachowski, die er al met al heel nuchter onder is. De puberende blauwe egel kan het echter niet laten om zo nu en dan even uit de ban te springen. Wanneer ze op de vlucht moeten slaan voor de snode plannen van Dr. Robotnik maken ze een echte road-trip door Amerika, met alle bizarre gevolgen vandien. Ondertussen weet Sonic zijn compagnon telkens te verbazen… en leert hij het één en ander over zijn eigen krachten!

Deze bekende Nederlanders spreken de Nederlandse stemmen van Sonic in

Najib Amhali heeft de stem ingesproken van het populaire Sega videogame personage SONIC voor de nieuwe live-action / CGI bioscoopfilm. Zijn zoon, Noa, mag de stem inspreken van de jonge Sonic. Huub Dikstaal spreekt de stem van Dr. Robotnik in.

Deze acteurs spreken de Engelse stemmen van Sonic in

In de Engelse versie neemt Ben Schwartz (Parks and Recreation, House of Lies) de stem van Sonic voor zijn rekening. De cast van de Sonic the Hedgehog film bestaat verder uit Jim Carrey als Dr. Ivo Robotnic, James Marsden als sheriff Tom Wachowski, Tika Sumpter als de vrouw van Tom, Annie Wachowski, Natasha Rothwell, Adam Pally als Billy Robb en Neal McDonough als Majoor Bennington.

Sonic en zijn nieuwe beste vriend Tom (James Marsden) proberen samen de slechterik Dr. Robotnik (Jim Carrey) tegen te houden en de wereld te redden. Bekijk hieronder de Nederlands gesproken trailer van Sonic!

Ga direct naar Sonic op BOL.com.


Recensie over Sonic

Een snelle film, zo kun je Sonic veilig noemen. Hij bevat actie, veel humor en de nodige slapstick-achtige momenten. Dr. Robotnik is geweldig tot leven gebracht door Jim Carrey, van wie we al even niets meer hadden gehoord. Diens geweldige robotleger krijgt meer dan genoeg aandacht in deze film. Het verhaal zelf is niet heel indrukwekkend, maar wel onderhoudend en met een paar verrassingen die het zeker de moeite waard maken.

Score: 8


Informatie

Titel: Sonic
Uitgever: Universal Pictures
Tijdsduur: 98 minuten
Genre: actie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 6 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER

 1. […] favoriete blauwe egel beleeft een spectaculair nieuw avontuur in Sonic The Hedgehog 2. Sinds Sonic in Green Hills woont, wil hij maar wat graag laten zien dat hij een echte held is. En die kans krijgt hij als Dr. […]

 2. Jahoe avatar
  Jahoe

  Zoon is dol op sonic maar de dvd heefr geen. nederlandse versie (zie bol en andere verkopers) beetje jammer en raar

 3. Cornelis Annemie avatar
  Cornelis Annemie

  mooie prijs!!!

 4. Mertens Patrick avatar
  Mertens Patrick

  mooie prijs!!!

 5. Claudia Diependaal avatar
  Claudia Diependaal

  Ik loot graag mee! Lekker met mijn kleinzoon naar de film.

 6. Tim Sträter avatar
  Tim Sträter

  Vroeger veel de spellen van Sonic gespeeld. Ben benieuwd wat ze van deze film hebben gemaakt. Hoop stiekem dat je een beetje dat nostalgische gevoel krijgt.

 7. Will avatar
  Will

  Deze film vindt mijn kleinzoon cool.

 8. Cornelis Annemie avatar
  Cornelis Annemie

  super, kans gewaagd!!!

 9. Mertens Patrick avatar
  Mertens Patrick

  super, kans gewaagd!!!


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.