logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Sokken maken de man

burlington-sokken-heren-online_t_400Kleding is heel belangrijk. Niet alleen om er goed uit te zien – ze dragen ook een stukje van je identiteit uit. Ofwel: je bent wat je draagt. Tot in de kleinste details! Zelfs je sokken dragen daar aan bij. Een voorbeeldje? Dat lijkt me op zijn plek. Laat ik je even mee terugnemen in de tijd. Zo’n twintig jaar, om precies te zijn. Op dat moment studeerde ik aan de PABO, om leerkracht basisonderwijs te worden. Als één van de weinige jongens aan deze opleiding was ik letterlijk omgeven door Nijntje, kabouter Plop en Hello Kitty-fans. Dan kun je niet anders als daar iets van meekrijgen – niet dat ik me kleedde met die beeltenissen, maar je begrijpt wat ik bedoel. Vrolijke cartoon-shirts, jeans en witte sportsokken waren mijn standaard outfit.

Uitwisseling

Daar kwam verandering in toen er twee uitwisselingsstudentes op onze opleiding kwamen uit België. Net over de grens. Zij vonden onderdak in dezelfde flat als waar ik destijds vertoefde. Hoewel onze flatgenoten en ik een redelijk hechte club waren en veel met elkaar optrokken, was er zeker nog plek voor twee personen meer. De nodige gesprekken werden gevoerd, nieuwsgierig als we waren naar de vele verschillen tussen ons, Nederlanders, en onze Vlaamse mede-studenten. Niet alleen op het gebied van lesgeven en scholen werd veel besproken, ook de kleding was beduidend anders. Tot de aandacht viel op mijn sokken. Witte sportsokken. Hier was dat helemaal niet raar, maar voor onze Vlaamse gasten was dat een absolute no-go. Dan nog liever zwarte, maar nog beter: met grappige cartoonfiguren. Maar ja: dat is hier dan weer niet acceptabel. Voel je het spanningsveld voor mij als puberende student?

Sokbepalend

Vanaf dat moment had ik een beslissing genomen. Er moest verandering komen in dat onbenullige onderdeel van mijn garderobe! Snel ging ik op pad, zoekend naar die gulden middenweg. En die is er zeker! Er zijn namelijk – speciaal voor mannen – sokken die zowel kleurrijk en speels zijn, maar toch ook stoer. Denk daarbij niet alleen aan grijze sokken met een werkje, of een neutrale sok met stippen. Welnee! Je kunt ook gaan voor kleurrijke sokken met strepen, vakken, net wat er bij de rest van je kleding past. Doe dus jouw ding en laat je stijl tot in je tenen doorstralen.

Meer sokken, shirts en overhemden? Kijk dan eens op www.hemdvoorhem.nl

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.