logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Snoopy en Charlie Brown blijven betoveren in The Peanuts Movie


snoopy the peanuts movie Snoopy zorgt al tientallen jaren voor blije gezichten. Niet alleen voor kinderen, maar ook volwassenen smullen van dit bonte gezelschap aan kinderen en dieren. Het bijzondere aan Snoopy is namelijk wel dat de avonturen en belevenissen een dubbele bodem lijken te hebben. De schoolgaande kinderen zijn bijzonder wereldwijs en vormen een leuke afspiegeling van de samenleving. Dat zorgt ervoor dat ook volwassenen juist smullen van de verhalen. De centrale rol is natuurlijk weggelegd voor de hond Snoopy. Hij woont in zijn gezellige houten rode hondenhok in de tuin van zijn baasje, Charlie Brown. Via Charlie kent Snoopy andere kinderen, zoals Leni en Macy. Maar hoe zet je een stripfiguur, dat eigenlijk in een krant gepubliceerd is, om naar een hippe 3D animatiefilm? Dat lijkt schier onmogelijk, maar toch is het fantastisch gelukt! De film Snoopy en de Peanuts is namelijk volledig 3D vormgegeven (je kunt hem zelfs als 3D Blu-ray kopen) waarbij er op de driedimensionale gezichten juist weer heel vlakke lijn tekeningen te zien zijn op de plekken van de ogen en de mond. En laat dat nu net de kenmerken zijn die het karakter van een figuur bepalen! Door deze briljante zet is het dus toch nog gelukt om tot knusse gevoel van het stripverhaal in de krant te behouden en toch de overstap te maken naar een aansprekende tekenfilm die helemaal bij de tijd is. En dat vind ik erg indrukwekkend. Het verhaal van de film is heel erg divers. Je beleeft natuurlijk de avonturen vanuit het standpunt van Charlie en Snoopy, en dat standpunt is behoorlijk dromerig en fantasierijk. Die dromerigheid zorgt er juist weer voor dat de strakke lijn die een tekenfilm meestal heeft onderbroken wordt door een heleboel fantasie-avonturen. Want zoals je zou kunnen verwachten dromen de beide heren heel wat af! Het spannendste avontuur daarbij is wel het avontuur dat Snoopy beleeft terwijl hij indruk probeert te maken op een meisje en daarbij in de huid kruipt van de Rode Baron, een piloot die het luchtruim in de eerste wereld oorlog flink onveilig heeft gemaakt. Maar ze zijn er nog veel meer avonturen te zien en te beleven in deze film die grappig genoeg voor zowel jongens als meisjes leuk zijn. Hoewel veel delen van het verhaal gaan over de liefde en verliefdheid komt dat in de film wel van beide kanten aan bod, dus zowel vanuit het standpunt van bijvoorbeeld Macy als vanuit het standpunt van Charlie en Snoopy.

Informatie

Snoopy and Charlie Brown: The Peanuts Movie, 20th Century Fox Tijdsduur: 88 minuten, Avonturenfilm. Leeftijd: Voor alle leeftijden. Verkrijgbaar op: DVD, Blu-ray

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.