logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Sneller en efficiënter werken met Nuance Power pdf


Als je een pdf opent doe je dat altijd in een programma. Meestal is het Adobe Acrobat reader, omdat dit door de jaren heen zo’n beetje de standaard is geworden in de industrie. Maar er zijn meer alternatieven! Wij bekeken Nuance Power PDF Standard 2: de nieuwe versie van een programma dat zichzelf al meer dan bewezen heeft, met nog meer functies en met ondersteuning van Windows 10-desktops en -tablets.

Slim PDF’s maken

De coolste eigenschap van dit programma is waarschijnlijk wel dat je vanuit verschillende programma’s zelf pdf’s kunt maken. Dat is ontzettend makkelijk als je documenten wil delen met een vereniging, familie of vriendenclub, wanneer je wilt dat er niets aan het document veranderd wordt. Ook de opmaak staat vast, en ziet er dus op iedere computer, tablet of smartphone hetzelfde uit. In een pdf is het bovendien knap lastig om tekst aan te passen. Je zet het document als het ware op slot. Zo kun je vanuit de werkbalken van Microsoft Office 2016 direct en snel PDF’s maken. Je kunt zelfs formulieren maken, met selectieknoppen voor invoer door de gebruikers. Welke datum kun je? Vink maar aan!

Maar je kunt ook pdf’s maken van websites vanuit je browser, nadat je een invoegtoepassing hebt geïnstalleerd voor Internet Explorer, Chrome en Firefox. Handig om te weten: als er hyperlinks staan in je webpagina, blijven deze gewoon staan! Je hebt dus een clickable document.

PDF’s bewerken

Vertelde ik net dat pdf’s eigenlijk documenten zijn die op slot staan? Tja, voor de gemiddelde gebruiker wellicht, maar niet voor jou! Met Power PDF 2 kun je namelijk alle tekst en afbeeldingen aanpassen die je in een pdf aantreft! Daarbij kun je gebruik maken van alle elementen die je in een tekstverwerker aantreft. Het is wel belangrijk om te beseffen dat een pdf iets anders werk dan een normaal document. Je werkt bijvoorbeeld niet met een doorlopende tekst, maar de tekst staat vastgezet in blokken. Daarnaast – en dat is een stuk praktischer, eerlijk gezegd, heeft Power PDF de mogelijkheid om aantekeningen te maken, tekst te markeren én om bladwijzers toe te voegen. Ideaal voor als je een studiedocument moet doorlezen, of een belangrijk manuscript. Je kunt belangrijke documenten zelfs digitaal ondertekenen met je eigen handtekening (die je eerst even moet scannen). Daarmee is Power PDF Standard 2 het ideale PDF-programma voor kleine bedrijven, individuele medewerkers en studenten.

Belangrijke functies

Nuance Power PDF Standaard 2 heeft natuurlijk goed gekeken naar zijn grote concurrent, Adobe Acrobat (de grote broer van de gratis Acrobat Reader). Power PDF Standaard 2 heeft dan ook alle functies die je in Acrobat kunt vinden. Je kunt documenten snel samenvoegen, vergelijken, omzetten naar bewerkbare bestandsformaten zoals Word en Excel (met behoud van tabellen, heel indrukwekkend), maar je kunt ook gescande documenten omzetten naar doorzoekbare tekst. En nog veel, veel meer natuurlijk. Gaaf is bijvoorbeeld de mogelijkheid om teksten te dicteren (Nuance is natuurlijk vooral bekend van de Naturally Speaking-software)!

Nuance Power PDF 2 standaard
Prijs: 99,95 euro


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.