logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Snelle bijgerechten op de barbecue


Naast je hamburger of lap vlees wil je natuurlijk ook lekkere bijgerechten. Dat maakt je barbecue-avontuur wel zo veelzijdig en afwisselend! Dankzij het ingenieuze systeem van Sunset BBQ kun je snel schakelen tussen direct grillen en indirect grillen. Dat schept ontzettend veel mogelijkheden! En dan ontdek je ineens dat je bijgerechten ook prima kunt bereiden op je barbecue.

Meloen met ham

recept -26Je kent allemaal het bijgerecht van meloen met rauwe ham. Dat is erg lekker en verfrissend, waarbij het zacht-zoete structuurtje van de meloen mooi matcht met het zilte van de ham. Met de barbecue maak je daar echter het knapperige zilte smaakje van de ham van. Met het dichte rooster van je barbecue kun je namelijk je ham lekker krokant bakken. En geloof me: dat is echt super heerlijk met dat zoete smaakje!

Watermeloen

recept -36Over meloen gesproken: watermeloen is perfect te grillen! Snijd plakken van twee centimeter dik en haal de schil eraf (hoeft niet per sé, op de foto is het bijvoorbeeld mooier mét schil 😉  ). Smeer de meloen in met een lekkere mix. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor een olie van 2 takjes rozemarijn, 4 el olijfolie, 0,5 tl cayennepeper en 1 tl zout). Ben je meer een zoetekauw, dan kun je ook gaan voor een mix van 2 el honing, 2 el limoensap, 1 tl cayennepeper en 0,5 tl zout. Smeer een zijde van de meloen in en leg ze op een hete gril met directe verwarming. Grill ze ongeveer vier minuten, meer dan genoeg tijd om de bovenkantjes in de smeren. Draai ze daarna om voor nog een paar minuutjes. Smakelijk eten!

Quiche

recept -29Heel iets anders, maar net zo eenvoudig te maken: quiches! Kleine quiches, bij barbecue gaat het in mijn ogen toch vooral om fingerfood. Ook deze zijn heel eenvoudig te maken. Heb je al gelezen hoe je cupcakes kunt bakken op de barbecue? Juist: dankzij de indirecte warmte van de koepel wordt je gerecht mooi gelijkmatig gaar. Ook hier gebruiken we een cupcakevorm. Perfecte afmetingen! Voor het deeg houden we het lekker simpel: rol een plakje bladerdeeg uit tot deze twee keer zo lang is geworden. Snijd ‘m doormidden en bedek een cupcakevorm met het deeg. Onze 4 quiches vullen we met een mengsel van 125 ml slagroom, 1 groot ei, 100 gram uitgebakken hamblokjes of gekookte ham (niet te zout, bacon zou ik niet aanraden) en vullen we verder op met een prei, in smalle reepjes gesneden. Met dat mengsel vul je de vormpjes verder af. Zet ‘m een minuutje of 25 in de barbecue, en je bent klaar!

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.