Boek recensie: Sneeuwblind, Ragnar Jonasson

Sneeuwblind Ragnar Jonasson

Sneeuwblind heeft alle ingrediënten voor een goede Whodunnit, verpakt in een Scandinavisch jasje: een afgelegen dorpje, ingepakt in dikke lagen sneeuw, Scandinavische landschappen en een keur aan personages die stuk voor stuk een steekje los hebben. Bovendien is Sneeuwblind, in tegenstelling tot het gros van de Scandinavische thrillers, bijna filmisch geschreven, waardoor het lekker vlot weg leest.

Politieagend met een achtergrond

Na een onafgeaakte studie filosofie en theologie besluit Ari Thor Arason un Reykjavik een opleiding te volgen tot politieagent. Wanneer hij een baan aangeboden krijgt op een politiebureau in het uiterste noorden van Siglufjordur, aanvaardt hij die, zonder overleg met zijn vriendin (met wie hij net is gaan samenwonen) of het idee van de duisternis die hem daar binnenkort zal omhullen. Zijn nieuwe woonplaats lijkt op een stad waar “nooit iets gebeurt”, maar Ari Thor leert al snel dat dit niet het geval is. Als nieuwkomer in de hechte gemeenschap is Ari echt het buitenbeentje die zich moett bewijzen. Wanneer een vrouw op de rand van de dood in de sneeuw wordt gevonden en een man door een ‘ongeluk’ om het leven komt, beseft Ari Thor snel dat zijn nieuwe positie niets zal zijn zoals hij had verwacht.

Omschrijvend

Gelukkig worden de goede elementen van een spannende Scandinavische thriller wel meegenomen, want hoewel ze soms wat poetisch van aard zijn, zorgt de omschrijving van de imposante natuur en de grootse gevolgen daarvan wel meegenomen in het verhaal. Regelmatig voel je je simpelweg wat beklemd door de grootse bergen, het ijzige klimaat en de afgelegen ligging van de stad. Je voelt je nietig in al die grootsheid! En dat moet het gevoel zijn dat de inwoners van de stad hebben, ten tijde van de sneeuwstorm. Een spannend element dat het verhaal tot een nieuwe hoogte brengt.

Ga direct naar Sneeuwblind op BOL.com.


Recensie over Sneeuwblind

CooleSuggesties topper

Dit is met recht één van de meest spannende boeken die ik dit jaar gelezen heb. Het beklemmende gevoel kruipt je langzaam tegemoet, terwijl je alle personages leert kennen. De nieuwe omgeving, de relationele spanning en het afgelegen stadje zorgen voor een unieke setting. Het verhaal wordt langzaam en gestaag neergezet, alle verhaallijnen worden netjes afgesloten – met dank aan de epiloog. Een spannend verhaal met bizarre wendingen, dat zich afspeelt in een schitterend omschreven omgeving.

Score: 9


Informatie

Sneeuwblind,
Illustrator: nvt
Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers, 288 pagina’s, paperback.
Vanaf: 18 jaar. ISBN: 9789400511576. Prijs: 20.99 euro.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.