logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Kies je sneakers met zorg

Kleren maken de man. Ik weet het, het is een dooddoener, maar het klopt wel als een bus. Zie je er slordig uit, dan moet je immers van goede huize komen wil je nog indruk maken op anderen. Zie je er stijlvol en goed gekleed uit, dan kijken mensen eerder op (en soms zelfs om) wanneer je voorbij komt. Dat credo houdt overigens niet op met je broek, trui of overhemd: schoenen horen daar ook zeker bij! En voor een sportieve, casual outfit kijk je natuurlijk naar een mooi paar sneakers.

Dames en heren opgelet!

Nu zijn sneakers wel een bijzonder segment schoenen. Wist je bijvoorbeeld dat voor bepaalde modellen sneakers heren en damesmodellen gelijk zijn? Bepaalde kleuren of kleurencombinaties laten je eerder naar een herendoelgroep of een damesdoelgroep neigen, maar deze unisex modellen zijn wel degelijk aanwezig in de schappen. Vaak zijn ze wat neutraler qua stijl, wat ze makkelijker te combineren maakt met verschillende outfits. Wil je juist een stoerder imago voor jezelf opbouwen, dan hengel je natuurlijk in de vijver voor de echte herensneakers!

Het merk maakt de man

Net als bij veel producten is ook het merk sneaker soms erg bepalend voor je stijl. Bepaalde merken hebben namelijk een bepaald imago, dat je juist wil versterken of misschien zelfs wil vermijden. Naast de oude bekende sneakermerken zijn er bovendien tal van andere merken bijgekomen: Calvin Klein, Emporio Armani en Gucci hebben zich bijvoorbeeld ook in de sneakermarkt gestort. Ook kleinere merken zijn er in overvloed. Als je echter zoekt op de vertrouwde merken, zoals adidas sneakers heren, kun je eigenlijk niet misgaan. Het zijn simpelweg degelijke schoenen die er te gek uitzien – en waar bovendien jarenlange ervaring in verwerkt zit, zodat ze optimaal lopen. Ben je bovendien redelijk merktrouw qua schoen, dan zul je ook weten dat de pasvorm gewoon goed is en kun je ze klakkeloos in de juiste maat bestellen!

De sneakertrends van 2020

  • Groot en robuust. Toegegeven, ze zijn niet meer zo bulky als een jaar of twee geleden, maar een dikke zool die aan de achterkant uitsteekt, tech-achtige belijningen en een forse voet zorgen nog altijd voor heel wat schoen.
  • Harde contrasten. Denk zwart-wit. In schoenen dan, niet in het leven. Zwarte schoenen met witte zolen, witte schoenen met grote, zwarte belijningen erop. Contrast moet het zijn! 
  • Gouden oude modellen. Ook hier vind je veel contrasten, maar dan die van lang geleden. Verschillende modellen van twintig, dertig jaar geleden maken weer een comeback. Met moderne materialen en technieken, maar wel met de felle kleurencombinaties en tamelijk drukke prints.
  • Wisselen van schoen. Een ander belangrijk item is dat het helemaal niet meer schokkend is wanneer je meerdere schoenen in je kast hebt staan. Dat kunnen duurdere modellen zijn, maar je mag ook zeker gezien worden met goedkopere schoenen – mits ze je outfit helemaal af maken, natuurlijk.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.