logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Zo gebruik je Snapchat filters in Skype


Er is geweldig nieuws uit de wereld van augmented reality (AR) dat je niet wilt missen. Snapchat heeft een spannende nieuwe samenwerking aangekondigd. Je kunt de magie van Snapchat-lenzen nu ook gebruiken in je Skype-gesprekken! Dit betekent dat de ongeveer 80 miljoen maandelijkse Skype-gebruikers hun chats naar een hoger niveau kunnen tillen met de creatieve en grappige AR-lenzen van Snapchat.

De Magie van AR in Skype

Snapchat-lenzen hebben altijd een speciale plaats gehad in de harten van gebruikers. Ze maken het eenvoudig om jezelf uit te drukken op manieren die woorden soms niet kunnen. Ongeveer twee op de drie Snapchatters gebruiken dagelijks AR-lenzen, wat aantoont hoe populair en geliefd deze technologie is. Door lenzen toe te voegen aan Skype, brengt Snapchat deze unieke ervaring naar een breder publiek, waardoor chats nog leuker en persoonlijker worden.

Met tientallen lenzen om uit te kiezen, kun je nu je Skype-gesprekken opvrolijken op manieren die je vrienden en familie gegarandeerd aan het lachen maken. Wil je een glitterbaard proberen? Ga ervoor! Zin om old-school te gaan met discobrillen? Geen probleem! Of misschien wil je gewoon je liefde tonen met een regen aan hartjes. Wat je ook kiest, er is altijd een perfecte lens voor het moment.

De techniek erachter

De integratie van Snapchat-lenzen in Skype wordt mogelijk gemaakt door de krachtige AR-tools van Snap. Lenzen worden gecreëerd met de AR-authoring tool Lens Studio. Via de Camera Kit SDK kunnen partners, zoals Skype, deze lenzen distribueren in hun eigen apps en websites. Naast Skype zorgt Lens Studio en Camera Kit ook voor AR-ervaringen in andere Microsoft-apps zoals Teams, SwiftKey en Microsoft Flip.

Snapchat en Skype beloven dat dit nog maar het begin is. In de komende maanden zullen er steeds meer lenzen aan de Skype-bibliotheek worden toegevoegd. Dit betekent dat gebruikers nieuwe manieren zullen ontdekken om feestdagen te vieren, belangrijke momenten te delen en altijd up-to-date te blijven met de nieuwste trends.

Zo gebruik je snapchat-lenzen op Skype

Benieuwd hoe je deze coole nieuwe functie kunt gebruiken? Het is heel eenvoudig! Volg deze stappen om je Skype-gesprekken te transformeren met Snapchat-lenzen:

  1. Open de Skype mobiele app en selecteer een contact waarmee je wilt chatten of open een bestaand gesprek.
  2. Tik op het camera-icoon rechtsonder en zorg ervoor dat de camera naar jou gericht is.
  3. Tik op het lachende gezichtje rechts van de opnameknop om alle beschikbare lenzen te zien.
  4. Selecteer de perfecte lens voor het moment.
  5. Neem een video van jezelf op terwijl je de lens gebruikt en selecteer vervolgens het verzend-icoon rechtsonder op het scherm om de video te versturen.

En dat is het! In een paar simpele stappen kun je je gesprekken een geheel nieuwe dimensie geven.

Conclusie

Met deze samenwerking tussen Snapchat en Skype kun je nu je creativiteit en expressie naar nieuwe hoogten brengen, zelfs in je dagelijkse chats. Dus waar wacht je nog op? Open Skype, probeer de nieuwe lenzen uit en laat je vrienden en familie lachen, verbazen en genieten van de leuke en unieke AR-ervaringen die Snapchat te bieden heeft. Happy chatting!

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.