logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Makkelijke snacks voor op de barbecue


De zomer laat zich dit jaar maar mondjesmaat zien, maar geniet ook van die droge dagen van een heerlijke barbecue. En ben je even klaar met de worstjes, burgers en barbecuepizza’s? Dan hebben we hier een paar makkelijke, snelle én vooral ook smakelijke suggesties voor je. Lees hier 7 makkelijke snacks voor op de barbecue.

1. Watermeloen
Natuurlijk lekker als dorstlesser, maar ook heerlijk met olijfolie en wat peper en zout op de grill.

2. Banaan
Karameliseer een banaan door ‘m (in de schil) door midden te snijden (over de lengte) en de twee helften op de grill te leggen. Klaar? Een beetje suiker erop of nog beter: wat gesmolten chocolade.
Alternatief: Maak een inkeping in de banaan en stop er wat chocolade in, Overgiet hem vervolgens met wat rum. Pak ze in aluminiumfolie en leg ze op de grill.

3. Komkommer
Leg een komkommer in plakjes (besmeerd met olijfolie en wat zout en peper) op de barbecue. Lekker voor op je burger!

4. Donuts
Even op de bbq en je hebt een heerlijk warm nagerecht. Let op: ga voor een gesuikerde donut, niet voor eentje met glazuur. De suiker zal snel karameliseren. Die karamel is heel heet, pak ze dus zeker met een tang aan als je ze van de barbecue haalt. Met een sandwichklem gaat het nog sneller.

5. Mango
Snijd de mango in dikke plakken, smeer in met olijfolie en besprenkel met wat cayennepeper. Genieten!

6. Augurken
Ook gegrild heerlijk als snack. Laat ze goed uitlekken en bestrijk ze met een beetje olie voor een toffe grillstreep.

7. Bacon
Crispy bacon, dat zegt genoeg, toch? Als je bang bent dat het te hard gaat, leg de bacon dan op een stuk aluminiumfolie. En: zorg dat je bacon als één van de eerste dingen bakt. Leg de bacon op de grill als die nog niet op volle temperatuur is. Zo bak je het vet er beter uit!

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.