logo-liggend-wit-donkerblauw

Food review: Hands Off My Chocolate Smooth No M!lk reep

Hands Off My Chocolate heeft in korte tijd een goede naam opgebouwd in de chocoladewereld. En ze blijven werken aan die naam door telkens met nieuwe innovaties te komen, zoals de nieuwe Hands Off My Chocolate Smooth No Milk reep.

Vegan chocoladereep

Al eerder schreven wij over de vegan chocoladerepen van Hands Off My Chocolate, waarop deze reep een welkome aanvulling is. Want: waarom was er geen ‘standaard’ reep melkchocolade? Daar is nu dus verandering in gekomen met de Smooth No Milk Reep. Hierin zit de zoete rijstmelk in verwerkt, alsook een flinke dosis hazelnootpraliné. Daardoor is hij zacht en romig van smaak. De eerste reactie hier was de vergelijking met de alom bekende koetjesreep, maar dankzij de praliné en de grotere stukjes is het toch een volwassener product geworden…. en volkomen plantaardig.

Alternatief voor melkchocolade

Met de Smooth No Milk chocoladereep heeft Hands Off My Chocolate een fraai alternatief bedacht voor de ‘gewone’ melkchocolade. De producteigenschappen zijn nagenoeg gelijk, hoewel ik me afvraag of je deze ook zo mooi kunt smelten en laten uitharden als gewone chocolade… dat moeten we nog eens proberen. Misschien gaat het zelfs wel beter, aangezien de chocolade zelf wat harder is en blijft dan de normale chocolade. Hij proeft namelijk wel zijdezacht en heel erg luxe op je tong, de chocolade zelf blijft (zelfs met de tropische temperaturen van nu) toch nog een behoorlijke bite houden. Hij is wat vaster van structuur dan de gangbare chocoladerepen. Let trouwens wel: vegan chocolade bevat nog altijd vet en suiker, ook al is het niet van dierlijke afkomst. Qua calorieën doet het jammer genoeg nog niet onder voor normale chocolade!

“We willen bij Hands Off dat je als chocolate lover net zo lekkere vegan chocolade moet kunnen eten als de lekkerste melkchocolade. Dat ook daadwerkelijk realiseren was echt wel een uitdaging. Het is moeilijk om vegan “melk” chocolade te maken die net zo romig is als een echte melkchocoladereep. We zijn er maanden mee bezig geweest, hebben meerdere keren getest en zijn nu super trots op onze lekkere romige vegan Smooth No M!lk.”

Kitty Smeeten, Owner/Founder & True Chocolate Lover van Hands Off My Chocolate.

Swap je melkchocolade voor een vegan variant!

Smooth No M!lk is de vijfde vegan Hands Off reep en maakt het basisassortiment van de meest populaire smaken van Nederland compleet. Hands Off biedt hiermee iedere chocoladeliefhebber een lekker vegan alternatief. En dat is belangrijk! De impact op het milieu van plantaardige producten is veel lager dan dat van dierlijke producten. Zo wordt de CO2- uitstoot van de ‘gewone’ melkchocoladereceptuur van Hands Off voor 51% veroorzaakt door het melkpoeder. Door dit te vervangen voor rijstpoeder, wordt de CO2-emissie met 42% verlaagd. De nieuwe vegan reep is voorzien van het V-Label, een internationaal geregistreerd productkeurmerk dat garandeert dat een product geen ingrediënten van dierlijke oorsprong bevat – dus ook geen melk, ei of honing én het is niet geproduceerd met gebruik van dierlijke hulpstoffen. De Nederlandse Vegetariërsbond beheert en controleert het V-Label Keurmerk in Nederland.

Vind je de smaak niet lekker? Dan kun je via deze cashback-actie je aankoopbedrag terugvragen!


Recensie over Hands Off My Chocolate Smooth No M!lk reep

Vegan chocolade – had jij daar al bij stilgestaan dat je hiermee een steentje kunt bijdragen aan een duurzamere wereld? En een grote concessie is het zeker niet. De smaak is iets anders, maar zeker niet minder lekker dan normale melkchocolade. Het is zoeter en voller van smaak, mede door het gebruik van rijstmelk en hazelnootpraliné. Dat maakt het geen minder genietmomentje! De eigenwijze ronde blokjes doen het hem absoluut in dit concept, het staat als een huis.

Score: 8


Informatie

Hands Off My Chocolate Smooth No M!lk reep
Meer weten? Klik hier.
Adviesprijs: 2.09 euro.

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.