logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Smith: Doe maar gewoon, Jonas Boets

Sam Smith werkt als geheim agent bij de Britse MI6. Hij wordt ingezet om in te breken bij de firma Break Even, die verdacht wordt van datamanipulatie. Tijdens zijn missie wordt Smith onder vuur genomen door zijn collega, James Richards. In de hectiek weet Smith Richards in de schouder te raken. Bij het debriefen lijkt het erop dat Smith er in is geluisd: hij wordt niet geloofd en op staande voet ontslagen. Wat deed Richards daar eigenlijk? Waarom zijn er twee agenten op één zaak gezet?

Nieuw leven

Nadat hij ontslag kreeg bij MI6, moet Smith weer van voor af aan beginnen. Hij verhuist naar Antwerpen, waar hij als bewaker en uitsmijter werk vind. Dan wordt hij ingehuurd door Marie en Renée Stevens, ondernemers van de cosmeticabedrijven Beautiful You en Beautiful Youth. Zij hebben een manier gevonden om mensen weer jonger te maken. Als hij even een moment pauze neemt, wordt Marie Stevens in haar kantoor vermoord. En zo komt hij toch weer in contact met MI6, wanneer zijn ex-collega Daphné op de zaak wordt gezet.


Ga direct naar Smith: Doe maar gewoon op BOL.com.

Recensie over Smith: Doe maar gewoon

Doe maar gewoon is een fijn boek om te lezen. Een echte pageturner, waar een paar slimme kwinkslagen in verwerkt zitten die het nog wat filmischer moeten maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een heuse soundtrack, die je achter in het boek kunt vinden? Ieder hoofdstuk verwijst naar een ander nummer. Ook eindigt ieder hoofdstuk met een teaser voor het volgende hoofdstuk, een cliffhanger. Het is een wonderlijke mix van spanning, humor en een wereldvreemd, naïef personage van Sam Smith, die ineens van superspion naar ‘normale burger’ wordt gedegradeerd maar bar weinig van het normale leven afweet. Dat maakt het boek een feest om te lezen, hoewel het soms wat eenvoudig geschreven is. Daaruit merk je nog altijd de achtergrond van de auteur, die voorheen furore maakte met kinderboeken.

Score: 7


Informatie

Titel: Smith: Doe maar gewoon
Auteur:
Uitgever: Manteau
Aantal pagina’s: 368
Type boek: Paperback
ISBN: 9789022337875
Prijs: 19.95 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.