logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Smartphones: tien keer viezer dan een toiletbril

Hygiëne is nooit belangrijker voor ons geweest dan nu. De Wereldgezondheidsorganisatie erkent dat mobiele telefoons een potentiële drager zijn van ziektekiemen, die bij interactie kunnen worden overgedragen naar onze handen en gezicht. In een gepubliceerde academische studie van de universiteit van Michigan trof men gemiddeld ruim 17.000 microben per telefoon aan. Andere onderzoeken laten zien dat de gemiddelde smartphone tien keer viezer is dan een toiletbril.

Waarom telefoons onhygiënisch zijn

“Een van de redenen waarom onze mobiele telefoons zo onhygiënisch zijn, is door de warmte die de batterij produceert,” zegt Peter Cunningham, VP Product Portfolio bij Bullitt Group. “Bacteriën gedijen en groeien goed in warme omgevingen. Daarbij nemen we ons telefoon overal mee naartoe en pikken zo continu nieuwe micro-organismen op. We zijn er trots op dat we met de antibacteriële en gemakkelijk schoon te maken Cat S42 H+ en Cat B40 helpen om deze risico’s te verkleinen. We willen gebruikers aanmoedigen om na te denken over hygiënisch gebruik van (gedeelde) mobiele telefoons en een gedragsverandering stimuleren.”

Telefoons met geavanceerde, hygiënische, antibacteriële technologie

De Bullitt Group, de wereldwijde licentiehouder van Cat® phones, maakt bekend dat de eerder aangekondigde Cat S42 H+ smartphone vanaf nu verkrijgbaar is. Ook kondigt het merk de nieuwe Cat B40 4G feature phone aan, die volgende maand beschikbaar is. Beide telefoons beschikken over geavanceerde antibacteriële bescherming.

Cat phones is al meer dan tien jaar een toonaangevend fabrikant van betrouwbare, robuuste mobiele apparaten, die gemaakt zijn om zware werkomstandigheden en de uitdagingen van alledag te doorstaan. Door die betrouwbaarheid toe te passen op de eisen van het ‘nieuwe normaal’, zet Cat phones nu ook een nieuwe standaard voor hygiëne van mobiele apparaten. Schone mobiele telefoons zijn van cruciaal belang voor een veilige (werk-)omgeving voor gebruikers, families en professionals.

Hygiene Plus Innovation

De eerder geïntroduceerde Cat S42 rugged smartphone is nu voorzien van de aanduiding ‘H+’ oftewel ‘Hygiene Plus Innovation’ en is daarmee de eerste permanent antibacteriële smartphone. Alle externe componenten van de Cat S42 H+ zijn tijdens het productieproces behandeld met de actieve antibacteriële zilverionen-technologie van Biomaster®, die de groei van microben tegengaat. De technologie is ISO 22196-gecertificeerd en remt bacteriegroei bewezen met 80% binnen 15 minuten na aanbrengen, en met 99,9% binnen 24 uur.

De nieuwe Cat B40 is een professionele 4G feature phone, waarmee gebruikers in de zwaarste omstandigheden met vertrouwen kunnen blijven bellen en tekstberichten sturen. Ook deze telefoon beschikt over Hygiene Plus Innovation.

Bovendien zijn beide telefoons, net als alle Cat phones, gecertificeerd met IP68 en IP69 waterproof-ratings. De telefoons kunnen niet alleen veilig volledig in (warm) water worden ondergedompeld en herhalend gewassen worden met zeep. Ze doorstaan ook extremere chemische schoonmaak, zoals met hygiënische doekjes, alcohol of handsanitizer. In combinatie met de H+ technologie vormen deze innovaties een nog niet eerder vertoonde standaard voor hygiëne van mobiele telefoons.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.