logo-liggend-wit-donkerblauw

Speelgoed review: SmartGames IQ STIXX en SmartGames GOOAL!

Er zijn weer een aantal nieuwe hersenkrakers van SmartGames uit! Ik ben er enthousiast over, maar dat kan ook niet anders. Elke keer komen ze weer met iets anders en elke keer worden al mijn breincellen aan het werk gezet. SmartGames zijn de ontwikkelaars van een heleboel puzzels het hersenkrakers die je alleen door goed na te denken kan oplossen. In het opdrachtenboekje staan verschillende puzzels en niveaus die je kunt spelen. Als je al ervaren bent in een bepaald spelletje kun je misschien wel de Master-levels aan, maar als je net begint, kun je beter bij Starter kijken. Welk level is voor jou te lastig?

review smart games stixx goal 1 van 5

SmartGames IQ STIXX

review smart games stixx goal 3 van 5

Deze STIXX zijn van een ander niveau! In het doosje passen tien STIXX, vijf horizontaal en vijf verticaal. Aan jou de taak om ze allemaal passend in het doosje te leggen. Maar let op, er zitten gleuven in de STIXX, dus het wordt passen en meten! De eerste twee niveaus, Starter en Junior waren nog wel te doen, maar vanaf level 60 wordt het toch wel lastig. En er zijn er 120! De fabrikant zegt dat het spel voor 7+ is, maar dat vind ik dan toch wel te hoog gegrepen. De eerste 30 levels kunnen wel, de rest zal echt te lastig zijn. Maar voor puzzelaars van 10+ die een uitdaging willen is dit zeker een aanrader!

Ga direct naar SmartGames IQ Stixx op BOL.com.

SmartGames GOOAL!

review smart games stixx goal 5 van 5

Deze magneetpuzzel is perfect voor de wat jongere kinderen die van voetbal houden. Baan je een weg naar de goal door te passen en te zigzaggen en schiet de bal in het doel! Het klinkt heel makkelijk, maar je kunt niet door de tegenspelers heen. Die staan er namelijk ook nog! De 48 levels variëren gewoonlijk weer in verschillende niveaus. Starter, Junior, Expert en Master zijn onderverdeeld in 12 puzzels om de bal in het netje te krijgen. GOOAL! is een spel met magneetjes waarbij je al jouw magneten op het bord moet leggen om zo de keeper te passeren. Ikzelf vond deze puzzel vergelijkbaar met SmartGames Pinguins On Ice. Je moet een bepaalde volgorde leggen om zo je level te halen. Voor jonge kinderen is GOOAL! Echt een aanrader!

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Tim

Tim is 15 jaar oud en zit in VWO 4. Hij houdt van sporten, tekenen en taal. Logisch dat lezen en schrijven ook daarbinnen past. Natuurlijk is Tim ook een gamer – maar niet de hele dag. Er moet immers ook genoeg tijd zijn om te eten en koffie te drinken! Het liefst zelfgemaakte, van vers gemalen bonen.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.