logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Food review: Smartful Keto Nut Bar en Nocco Mango


Wil je vol energie de zomer door, maar wil je ook een beetje letten op wat je binnenkrijgt? Dan ben je met de Smartful Keto Nut Bar en de Nocco Manco energiedrank bij het juiste adres. Die geven je allebei de juiste hoeveelheid energie om de hele dat vol gas te kunnen geven, zonder dat je zit opgescheept met echte calorieënbommen.

Smartful snackrepen

De vezelrijke Smartful notenrepen zijn ideaal om mee op pad te nemen. Je kunt kiezen uit een zoete Honey Nuts of de vollere smaak van Red Berries. Belangrijk om te weten is dat je geen rotzooi binnenkrijgt met deze repen. De ingrediënten zijn biologisch en bevatten geen toegevoegde suikers of zoetstoffen – maar dat zou je niet zetten als je een hap neemt van deze repen! Prettig aan deze vezelrijke repen is dat ze slechts 2 gram koolhydraten per reep bevatten, waardoor ze perfect in het KETO dieet passen.

Ter info: De repen worden gemaakt met een combinatie van noten en notenboters en zijn verrijkt met voedingsvezels of prebiotica. Bovendien zijn de repen biologisch, worden ze geclassificeerd met een nutriscore A en is het de perfecte snack voor iedereen die kiest voor een KETO lifestyle. De Honey & Nuts variant is gemaakt van amandelen, pecan- en hazelnoten met een vleugje honing en vanille. De variant Red Berries is gemaakt van amandelen, pecannoten en gevriesdroogde frambozen en aardbeien.

Beide repen eten eerlijk weg. Ze zijn niet zo droog of kleverig dan veel snackrepen met dadel, maar ook deze repen kunnen vrij plakkerig zijn door de honing die erin zit verwerkt. Toch is dat minder storend dan dadel. Ook is de smaak daardoor een stuk toegankelijker. Het zoete van de honing en fruit wordt mooi in evenwicht gehouden door de noten, waardoor het een echt volwassen snackreep is. Dit is gewoon genieten, met een fijne structuur en een heerlijke nasmaak.

De repen zijn onder andere verkrijgbaar bij Albert Heijn, AH to go, de Online Drogist en Supspace.

Nocco Mango

De Nocco Mango frisdrank heeft mij echt verrast. Het is een heerlijk fris suikervrij zomerdrankje, dat evenveel caffeïne bevat als een kopje koffie – ongeveer 80 mg. Het drankje dankt zijn smaak aan de mix tussen citroen en mango, maar ook door zoetstof, die je er vrij sterk doorheen proeft en best lang blijft hangen. Toch is het tijdens het drinken de smaak van de zongerijpte mango’s die je proeft, wat natuurlijk het voornaamst is. Van de caffeïne zelf merk je (zeker als je een koffiedrinker bent) niet heel erg veel. Het voordeel van frisdrank is ook dat je het over een langere tijd kunt drinken, in tegensteling tot koffie die koud toch een stuk minder lekker is!

Naast de toegevoegde BCAA’s (1900mg), bevat NOCCO Mango Del Sol 80mg cafeïne en zes verschillende vitamines. Net zoals de andere functionele NOCCO dranken is ook deze variant volledig suikervrij. Het is tijd om de zonsondergang te proeven!

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.