logo-liggend-wit-donkerblauw

Spel recensie: Smart Games: Pirates Crossfire

smart games pirates crossfire

Smart Games maakt denkspellen voor jong en oud. Pirates Crossfire is er een voor een wat ouder publiek. Niet alleen om dat zoete figuurtjes zijn ingeruild voor stoere piratenschepen en imposante koopvaardijschepen, maar ook omdat het er bij dit spel draait om het neerhalen van schepen. Lekker knallen… in gedachten dan. Kun jij al je schepen naar de juiste positie manouvreren, zodat jij alle tegenstanders met kanonnenvuur kunt bestoken en naar de zeebodem kunt verbannen?

Kies je partij

Het grappige van Smart Games: Pirates Crossfire is wel dat je in dit spel niet echt partij hoeft te kiezen. In het meegeleverde boekje staan namelijk drie grote scenario’s: de piraten winnen, de koopvaardijschepen winnen… of iedereen zinkt naar de zeebodem. Dat klinkt heel eenvoudig, maar is lastiger dan je zou denken! Je moet namelijk niet alleen de kanonnen op de juiste schepen richten, je moet er ook voor zorgen dat de andere schepen in het luchtledige schieten! Als extra hindernis zijn er ook een paar eilanden in het gebied die je zichtlijnen flink kunnen hinderen.

coolesuggesties recensie 1 van 10

Fraai vormgegeven

Het zal je niet heel erg verbazen, maar de vormgeving is ook in dit spel geweldig uitgevoerd. Een beetje aaibaar wellicht, door de gladde en ronde vormen, maar de glanzende stenen met de subtiele golven, de schattige palmboompjes op de rotspartijen en de netjes uitgevoerde schepen zorgen voor een geweldige beleving. Ieder puzzelstuk heeft natuurlijk een eigen vorm, die je op de basisplaat moet zien in te passen. In het meegeleverde boekje staan 80 puzzels, van makkelijk tot echte hersenkrakers. Steevast begin je met een basis, bestaande uit de ingetekende rotspartijen en de locaties van een paar van de schepen. Welke stenen je daarvoor moet gebruiken? Dat moet je ook zelf zien uit te vogelen…


Ga direct naar Smart Games: Pirates Crossfire op BOL.com.

Recensie over Smart Games: Pirates Crossfire

Het is nog knap lastig om alle schepen de juiste richting op de laten wijzen, zodat je alle schepen van de tegenstander raakt of ze juist ontziet. Dankzij de afwisseling tussen de ‘winnaar’ van het spel krijg je telkens een nieuwe uitdaging voor je kiezen, zelfs tot het moment dat er niemand meer wint. Dat is nog altijd een optie die voorkomt in een strijd natuurlijk. Het spel is geweldig uitgewerkt en spreekt dankzij de aimabele vormgeving tot de verbeelding bij jong en oud. De opdrachten zijn helder, de uitvoering fraai. Ik mistte alleen een deksel, zodat je het spel makkelijk mee kunt nemen. Nu ben je daarvoor afhankelijk van de doos zelf.

Score: 8


Informatie

Titel: Smart Games: Pirates Crossfire
Uitgever: Smart Games
Genre: denkspel
Tijdsduur: 5 minuten.
Voor 1 tot 4 spelers.
Leeftijd: vanaf 8 jaar.
Adviesprijs: 22.95 euro.
Ga voor meer informatie naar de website van Smart Games: Pirates Crossfire.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.