logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: Slow, Louise Franc

slow kookboek

In ons dagelijkse leven moet alles snel, sneller, snelst. Meer en grootser, fantastischer en intenser. Maar weet je wel dat de veel van de meest intense momenten bestaan uit die momenten dat je juist even stilstaat? Bedenk je maar eens in: als je op vakantie gaat, krijg je veel meer mee van een stad als je wandelt, dan dat je zo’n sightseeing-bus neemt. Ja, je ziet wel meer, maar je ervaart het minder. Dat gaat ook op met koken. Stek je eet altijd maar kleingesneden, gebakken kip of gehakt. Want dat is zo lekker snel klaar. Dan proef je het wel, maar je ervaart het niet optimaal. Als je namelijk grotere stukken vlees langzaam gaart, krijgen ze veel meer smaak, een betere structuur en zorgen ze daarmee voor een intensere beleving.

Neem de tijd

Dat houdt in dat je langer in de keuken zult staan. Dat klopt zonder enige twijfel. Een stoofpotje of een gevulde pompoen zijn veel minder snel gaar dan geraspte wortelen met rul gebakken gehakt, voorzien van een fikse hoeveelheid kruiden om het op smaak te brengen. En die kruiden heb je bij snelle gerechten ook wel nodig, om iets van beleving te krijgen. Niet dat slow cooked voedsel zonder kruiden gemaakt kan worden – dat zeker niet. Het is wel zo dat de smaken zich beter ontwikkelen en rijker zijn. Ze combineren, vloeien in elkaar over en gaan elkaar aanvullen of versterken. Mits je de juiste recepten hebt. Daar kan het kookboek Slow je juist weer bij helpen!

Veelzijdige recepten

Slow recepten worden vaak gekoppeld met comfort food, en dat is niet zonder reden. De volle smaak geven je het gevoel van thuiskomen, zelfs bij nieuwe recepten. Je proeft de liefde en aandacht, zogezegd. In het kookboek Slow vind je meer dan 140 recepten voor langzaam gegaard eten, geordend in verschillende hoofdstukken. De inleiding vertelt je over de basisbereidingen voor verschillende ingrediënten, van vis tot kip tot rood vlees, over temperatuurbeheersing, het gebruik van ovens en meer praktische tips over het optimaal inzetten van slow cooking. Daarna is het tijd voor soep, groenten, vis en zeevruchten, gevogelte, varkensvlees, rondvlees, lamsvlees en wild, bijgerechten en natuurlijk desserts! De recepten zijn heel divers. Soms moet je de hele schotel lage tijd verwarmen, maar ik kwam ook tegen dat je juist een knoflookbol moest poffen om hem vervolgens op een hartige taart te gebruiken.


Ga direct naar Slow op BOL.com.

Recensie over Slow

Langzaam gegaard voedsel is een nieuwe trend, die je echt eens moet proberen. Misschien krijgt het wel een vast plekje in je wekelijkse rituelen. Houd rekening met een lange kooktijd, flink wat pannen (soms moet je onderdelen al vooraf koken of garen, sauzen maken en later weer combineren) en grote stukken vlees, veelal aan het bot. Houdt ook rekening met smakelijk maaltijden, veel warmte en een smaakexplosie. De recepten zijn praktisch en stap voor stap uitgelegd. De ingrediënten goed verkrijgbaar,. Ieder recept wordt vergezeld van een sfeervolle foto van het wenselijke eindresultaat. Slow laat je genieten van het eten… en van het koken!

Score: 8


Informatie

Titel: Slow
Auteur:
Uitgever: Good Cook
Aantal pagina’s: 336
Type boek: Hardcover
ISBN: 9789461432469
Prijs: 32.50 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou: