logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Slimme Rik- Klauwen thuis!,

Na het eerste deel van de serie Slimme Rik doet hoofdpersoon Rik Slim in Slimme Rik – Klauwen thuis! een verontrustende ontdekking in het dagboek van zijn zus. Nou, niet echt in het dagboek, in een snippertje ervan. Zijn kat Jonas heeft namelijk in de tas van Erica (zo heet zijn zus) liggen krabben. Daarmee heeft hij waarschijnlijk ook een stukje dagboek mee gekrabd. Er stond: ‘Het is gewoon een feit. Mijn broertje is een we…’ en daar hield het papiertje op. Hij wilde verder zoeken naar waar dat papiertje in het dagboek past, maar Erica’s kamer was moeilijk in te sluipen als ze zelf binnen is. Dus Rik is zelf wat opties nagegaan. Weerman had goed gekund, of een wereldzanger. Maar zijn uiteindelijke keuze valt toch op weerwolf.

Lijstje met eigenschappen

Rik begint met het maken van een lijstje. Een lijstje met eigenschappen van een weerwolf. Hij weet niet wat hij met dit nieuws aan moet, dus hij gaat naar zijn goede vriendin Puck. Ze wil later psycholoog worden en oefent altijd op Rik. Zij kan vast helpen. Gelukkig is haar vader niet thuis, want die is er niet zo op gesteld dat er vreemde jongens over de vloer komen. Hij heeft een keer gezegd dat hij dan meubels van ze zou maken, want dat is zijn werk. Meubelmaker, niet meubel-van-jongens-maker.

Afvinken en wachten

In tussen kan Rik veel dingen op zijn lijstje van weerwolf-eigenschappen afstrepen. Janken bijvoorbeeld. Hij is op weg naar school heel hard gevallen, maar hij heeft nog nooit zo’n geluid gemaakt als dat hij toen deed. Of bovenmenselijke kracht, toen hij aan het voetballen was. Rik stond in het doel en een van de tegenstanders (de Bonken, de naam is zeer goed gekozen) schiet de bal tegen Riks hoofd. De bal kaatst af en beland tegen een verkeersbord en op een auto. Een rijdende auto! De bal vliegt weer via die auto terug en beland op het hoofd van de coach van de Bonken. Hij begint te schelden tegen de scheids en hij diskwalificeert de Bonken wegens onsportief gedrag van de coach. Alle eigenschappen worden afgevinkt. Dan wordt het wachten op volle maan…

Ga direct naar Slimme Rik – Klauwen thuis! op BOL.com.


Recensie over Slimme Rik – Klauwen thuis!

Voor de mensen die ‘Het leven van een loser’ leuk vinden is ‘Slimme Rik’ een heel leuk boek. Het is grappig, het heeft een leuk verhaal en wat ik heel leuk vind: het heeft momenten waarbij de hoofdpersoon echt tegen de lezers praat. De illustraties zijn leuk en ze vertellen zonder verhaal al veel.

Score: 8


Informatie

Slimme Rik- Klauwen thuis!,
Illustrator: nvt
Uitgever: Uitgeverij De Fontein, 255 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 10 jaar. ISBN: 9789026148156. Prijs: 15.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Tim

Tim is 15 jaar oud en zit in VWO 4. Hij houdt van sporten, tekenen en taal. Logisch dat lezen en schrijven ook daarbinnen past. Natuurlijk is Tim ook een gamer – maar niet de hele dag. Er moet immers ook genoeg tijd zijn om te eten en koffie te drinken! Het liefst zelfgemaakte, van vers gemalen bonen.