Boek recensie: Slimme Rik, Mark Parisi

Uit de categorie Graphic novels komen steeds meer nieuwe boekenseries, die kinderen zeker zullen helpen om meer te lezen. Deze boeken, die allen terug te voeren zijn naar de basis van Het Leven van een Loser, hebben een aantal factoren gemeen. Zo zijn ze allemaal heel herkenbaar voor kinderen. Ze gaan over kinderen van eenzelfde leeftijd, spelen vaak af op school en in een ietwat vreemde gezinssituatie. In het boek Slimme Rik draait het allemaal om Rik Slim, die ook wel Slimme Rik wordt genoemd. Je zou nu denken dat deze serie over een hoog intelligent of super slim jongetje gaat, maar dat is eigenlijk helemaal niet het geval. Waar gaat Slimme Rik: Niet openen! Dan wel over?

Kunstenaar in de dop

Slimme Rik wil eigenlijk het liefst tekenen. De hele dat door. Jammer genoeg is hij er niet heel erg goed in. Niet dat Rik een slechte tekenaar is, echt indruk maakt hij niet met zijn tekenskills. In tegenstelling tot zijn klasgenoot, die een karaktertje heel goed kan tekenen en daarmee heel populair is in de klas. Ondanks de pogingen van Rik om door te breken in de kunstenaarswereld, heeft Rik nog een heel belangrijke andere missie.

Alien invasion!

Rik is er namelijk van overtuigd dat zijn leraar een buitenaards wezen is, die de hele wereld wil veroveren met zijn leger aliens en laserschietende vliegende schotels. En Rik doet er echt alles aan om zijn meester Meijer dit te laten bekennen. Dat levert regelmatig grappige momenten op, maar niet altijd. Toch vind Rik telkens weer een rare aanwijzing, die er volgens hem op wijst dat er buitenaardse wezens zijn die de Aarde willen vernietigen. Daar kan hij over praten met zijn vriendin Puck, die later psychiater wil worden. Met Rik heeft ze een goede oefening te pakken!

Bizarre avonturen

Zoals je met Slimme Rik: Niet Openen kunt verwachten, komt Rik van de ene bizarre situatie in de andere terecht. Daarbij komt zijn hele gezin kijken. Vooral zijn zus Erica, die in een puberende fase op zoek is naar verschillende manieren om haar naam te schrijven, en de bruut van de wijk, Don Dons. Hoewel Riks kat Jonas misschien nog wel de grootste bruut is… zo vormt de hele omgeving van RIk een spannend samenspel van verwarring, grappen en bemoeienissen, die Rik van het ene avontuur in het andere duwen.

Ga direct naar Slimme Rik 1: Niet openen! op BOL.com.


Recensie over Slimme Rik 1: niet openen!

Slimme Rik: Niet Openen is het eerste boek voer Slimme Rik. Deze basisschooljongen wil niets liever dan cartoontekenaar of kunstenaar worden, maar wordt daarbij flink tegengewerkt door zijn omgeving. De avonturen gaan alle kanten op, waarbij de fantasie van Rik hem heel vaak in moeilijkheden brengt. Zijn zoektocht naar aliens wijzen hem telkens naar meneer Meijer, maar is hij echt een buitenaards wezen? Slimme Rik: Niet Openen is vlot geschreven en leuk getekend, maar niet heel erg origineel. Sterker nog: het is tamelijk voorspelbaar. Leuk voor fans van graphic novels, maar niet voor de die-hard lezers van dit soort boeken.

Score: 7


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Informatie

Slimme Rik 1: Niet openen!,
Illustrator: Mark Parisi
Uitgever: Uitgeverij de Fontein, 256 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 8 jaar. ISBN: 9789026146657. Prijs: 15.99 euro.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.