logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Slimme Pim – De Lucht in!

In het boek ‘Slimme Pim- De lucht in!’ voert Pim allerlei experimenten uit. Het is vergelijkbaar met het vorige deel van Slimme Pim, maar dan met andere situaties. Het is wel grappig, maar ik vind het wel iets te veel op het vorige deel lijken. Als je het eerste deel niet hebt gelezen, is het een leuk boek om te lezen. Het zijn steeds korte verhaaltjes van vier plaatjes. Er staan dus veel verhalen in, want op 1 pagina staan 4 plaatjes. Ik vind dit soort boeken niet heel leuk meer, maar voor jongens en meiden van een jaar of 10 is dit heel grappig om te lezen.

Proefjes

Pim haalt allemaal gekke fratsen uit door proefjes te doen. Maar er staan ook heel leuke experimenten in het boek die je zelf thuis kan doen. Pim maakt thuis veel moeilijke machines, iets wat normale kinderen niet kunnen. Maar gummibeertjes vergroten bijvoorbeeld, dat is gemakkelijk. Er staat een beschrijving bij hoe je het moet doen en welke stappen je moet volgen. Daarnaast staan er ook een paar puzzels en lastige spelletjes in. En natuurlijk de weetjes die je onbewust meekrijgt door het boek te lezen. Je leest over de ecologische voetafdruk en wetenschappelijke vragen.

Ga direct naar Slimme Pim – De Lucht in! op BOL.com.


Recensie over Slimme Pim – De Lucht in!

Het boek ‘Slimme Pim- De lucht in!’ is leuk geïllustreerd. Het is in zwart-wit getekend. Zoals ik eerder al zei lijkt dit deel iets te veel op het vorige deel van de serie. Het kan ook niet heel anders, want de meeste verhaaltjes lijken ook op elkaar in dit boek. Het eindigt eigenlijk altijd op een teleurstelling of iets briljants. Mijn cijfer is daardoor ook niet heel hoog.

Score: 6


Informatie

Slimme Pim – De Lucht in!,
Illustrator: Aimee de Jongh
Uitgever: Uitgeverij de Eenhoorn, 112 pagina’s, paperback.
Vanaf: 10 jaar. ISBN: 9789462914636. Prijs: 15.50 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.