logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Slimme manieren om je huis te verwarmen voor als het weer kouder wordt


In de herfst en winter dalen de temperaturen weer. Het is belangrijk dat je dan je huis goed genoeg verwarmt, zodat je thuis niet in de kou zit. Als je je huis op een aangename manier verwarmt kunnen jij en je huisgenoten genieten van jullie fijne woning. Er zijn verschillende manieren hoe jij je woning kunt verwarmen. Hierdoor kan het lastig zijn om de juiste te kiezen. Daarom geven we je in dit artikel een aantal tips hoe jij je huis kunt verwarmen tijdens de koude dagen. Benieuwd? Lees dan snel verder!

Tips om je huis te verwarmen in de herfst en winter

Wanneer het buiten weer kouder wordt, dan is het belangrijk om je huis goed te blijven verwarmen. Er zijn een aantal manieren hoe je dit kunt doen. Er zijn vele nieuwe manieren bijgekomen. Zo kun je bijvoorbeeld je badkamer verwarmen met infrarood, of je badkamer verwarmen op afstand met een afstandsbediening.

Om het je wat makkelijker te maken, hebben we een aantal tips voor je onder elkaar gezet die je helpen bij het verwarmen van je woning. Op deze manier kom jij erachter welke manier het beste voor jouw woning werkt. Gebruik de volgende tips om je woning te verwarmen als het weer kouder wordt:

  • Een thermostaat die kan worden geprogrammeerd: Installeer een programmeerbare thermostaat die de temperatuur van uw huis kan regelen op basis van de dingen die u dagelijks doet. Stel een lagere temperatuur in wanneer je weg bent of wanneer je slaapt, en stel een hogere temperatuur in wanneer je thuis bent.
  • Isolatie: Zorg ervoor dat je huis goed is geïsoleerd. Dit verbetert de warmtevasthouding en vermindert het warmteverlies. Gebruik tocht strips om ramen en deuren te isoleren, gebruik isolatiemateriaal in zolders en ramen, en indien nodig, overweeg het aanbrengen van dubbel glas.
  • Zonnewarmte gebruiken: Profiteer van de zonnewarmte. Om de zonnewarmte binnen te laten, houd overdag zonwering en gordijnen aan de zuidkant open. Sluit ze weer als de zon ondergaat om de warmte vast te houden.
  • Het gebruik van gordijnen en deuren: Om warmteverlies te verminderen, sluit deuren in kamers die niet worden gebruikt. In de avond houd je de warmte binnen en de koude lucht buiten.
  • Radiatorfolie: Radiatoren die aan buitenmuren zijn bevestigd, moeten worden afgedekt met radiatorfolie. In plaats van dat de warmte via de muur naar buiten ontsnapt, reflecteert dit de warmte terug in de kamer.
  • Aanvullende ventilatoren: Gebruik plafond ventilatoren in de winterstand. Hierdoor wordt de kamer gelijkmatiger verwarmd door de warme lucht die naar het plafond stijgt naar beneden te drukken.
  • Isolatie van de kamer wordt gebruikt: Vergrendel deuren en ventilatieopeningen in ruimtes die niet vaak worden gebruikt. Dit voorkomt dat die ruimtes onnodig verwarmd worden en concentreert de warmte op de belangrijkste leefgebieden.

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.