logo-liggend-wit-donkerblauw

Slimme boeken die je meer vertellen over de wereld

De wereld is ontzettend groot, hoe dichtbij hij ook lijkt te komen met Skype, Whatsapp en YouTube. Er is zo veel te zien en te ontdekken! Gelukkig zijn er niet alleen beeldschermen waarmee je de wijde wereld kunt ontdekken: deze drie prachtige boeken nemen je met liefde mee over de hele wereld.


Recensie over Kiki’s wonderlijke wereldreis

Dit boek neemt je wel heel letterlijk mee op reis over de aarde. Met verschillende fotocollage’s reis je de wereld rond, met Kiki en haar begeleidende meeuw in de hoofdrol. Tijdens deze reis leer je niet alleen leuke feitjes over de verschillende landen en omgevingen, maar ook over verschillende dieren die in dat land wonen. Het boek is verhalend geschreven, met ‘verstopte’ leermomenten. De informatie is heel divers, maar mist wel structuur. De foto’s zijn wisselend van kwaliteit, ze hebben een subtiel surrealistisch tintje. Daarnaast gaat het verhaal wel heel snel van het ene moment over op het andere. Een vluchtige wereldreis, dus!

Score: 6


Ga direct naar Kiki’s wonderlijke wereldreis op BOL.com.


Recensie over De wondere werking van Planeet Aarde

CooleSuggesties topper

In De Wondere Werking van Planeet Aarde leer je alles over de (samen)werking van de verschillende elementen die op onze planeet gebeuren. Het is een mooi en typosch vormgegeven boek, het doet een beetje aan als illustraties uit de jaren 30, gemixt met de tekenstijl uit de jaren 70. Strak, sober, maar wel met een bepaalde sierlijkheid. De platen staan vol informatie en schema’s, met indrukwekkende biologische termen die heel logisch worden uitgelegd. Continent voor continent worden de verschillende gebieden aan je voorgesteld. Per gebied leer je wat de unieke eigenschappen zijn en hoe die tot stand zijn gekomen. Het is een bijzonder leerzaam boek, dat veel interessante weetjes bevat en bovendien heel prettig is geschreven.

Score: 9


Ga direct naar De wondere werking van Planeet Aarde op BOL.com.


Recensie over De Reuzenkraak is liever lui

Het dierenrijk is minstens zo verwonderlijk dan de werking van moeder aarde. In De Reuzenkraak is liever lui staan 100 spannende verhalen over vreemde dieren die op onze wereld lopen, zwemmen of vliegen. Al die dieren hebben iets gemeen. Ze bezitten namelijk een heel vreemde eigenschap of houden er heel rare gewoontes op na. Op een toegankelijke manier worden de dieren omschreven. Soms wat spannender, soms wat grappiger, maar altijd leerzaam en informatief. De illustraties van Irene Goede zijn ook een gemeenschappelijke factor: die spatten van het papier en lijken bijna tot leven te komen. Een leuk boek om te lezen en vreemde dingen uit het dierenrijk te ontdekken.

Score: 8


Ga direct naar De Reuzenkraak is liever lui op BOL.com.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.