logo-liggend-wit-donkerblauw

Slim verzekeren voor ondernemers: de AOV en meer

Als ondernemer kan het altijd gebeuren dat je arbeidsongeschikt raakt, waardoor je niet meer in staat bent om je werkzaamheden uit te voeren en dus inkomen mist. Het is daarom verstandig om een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten. In deze blog bespreek ik wat een arbeidsongeschiktheidsverzekering inhoudt en waar je op moet letten bij het afsluiten van deze verzekering, daarnaast benoem ik kort een aantal andere verzekeringen die voor ondernemers van belang kunnen zijn. Zo kun je onbezorgd ondernemen!

Wat is een arbeidsongeschiktheidsverzekering?

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) is een verzekering die uitkeert wanneer je als ondernemer door ziekte of een ongeval arbeidsongeschikt raakt. Een AOV kan daardoor voor veel ondernemers het verschil maken tussen financiële zekerheid en financiële problemen. Zodra je melding maakt van je klachten en je bent bij een behandelend arts geweest, gaat je eigen-risicotermijn in. Na de eigen-risicotermijn ontvang je een uitkering via jouw verzekering tot je weer aan het werk kunt. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is dus niet alleen van nut voor blijvende arbeidsongeschiktheid, maar helpt je ook uit de brand bij kortere termijnen. Je kunt daarbij kiezen welke drempel er gebruikt wordt voor de arbeidsongeschiktheid (van 25% tot 80%). De hoogte van de drempel en jouw eigen-risicotermijn bepalen samen met het verzekerde bedrag, je leeftijd en je beroep de hoogte van jouw verzekeringspremie.

Verschillende soorten

Het is belangrijk om te weten dat er verschillende soorten AOV’s bestaan. Zo heeft Allianz de AOV Summum en AOV Absoluut. Beide hebben voor een groot deel dezelfde voorwaarden en rechten, maar verschillen op een paar fronten. Allianz Absoluut AOV is bijvoorbeeld ontwikkeld voor zelfstandig ondernemers met lichte of zware fysieke werkzaamheden. Allianz Summum AOV is voor ondernemers die werkzaam zijn in de zakelijke dienstverlening of werkzaam in een medisch beroep. De grootste verschillen zitten in de dekkingsmogelijkheden die je kunt kiezen en in zowel de minimale als de maximale hoogte het verzekerde inkomen.

Andere verzekeringen om over na te denken

Naast de AOV zijn er ook andere verzekeringen die voor ondernemers van belang kunnen zijn. Zo kan het verstandig zijn om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten, waarmee je jezelf verzekert tegen eventuele schadeclaims van derden. Ook een rechtsbijstandverzekering kan van pas komen wanneer je bijvoorbeeld in een juridisch geschil belandt.

Pensioenverzekering

Het kan verstandig zijn om als ondernemer een pensioenverzekering af te sluiten. Als ondernemer ben je zelf verantwoordelijk voor het opbouwen van een pensioen, aangezien je geen werkgever hebt die dit voor je regelt. Een pensioenverzekering kan je helpen om een pensioenpot op te bouwen, zodat je ook na je pensioenleeftijd nog in staat bent om je vaste lasten te betalen.

Al met al is het als ondernemer dus verstandig om goed na te denken over welke verzekeringen voor jou van belang zijn. Een AOV kan daarbij een goede basis vormen, maar er zijn ook andere verzekeringen die belangrijk kunnen zijn. Met de juiste verzekeringen achter de hand heb je minder zorgen en bespaar je jezelf wellicht de nodige slapeloze nachten. Laat je goed adviseren door een specialist en zorg dat je goed verzekerd bent, zodat je met een gerust hart kunt ondernemen.

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.