Slim versturen, dat is belangrijk

Als je ons blog al een tijdje volgt, weet je dat we meer dan regelmatig prijsvragen organiseren. Soms met bioscoopkaartjes, maar vaak ook met goodies, boeken, gadgets en andere leuke items. Je zult begrijpen dat het versturen daarvan best een dingetje is. Bioscoopkaartjes gaan natuurlijk gewoon in een enveloppe, maar dat is niet voor alles geschikt. Zo versturen we dvd’s en kleine gadgets steevast in luchtkussen enveloppen, en gaan nog grotere items in doosjes door de deur. Een redelijk kostbare aangelegenheid inderdaad, maar kwaliteit kost geld – maar niet te veel, als je de juiste adresjes kent.

Slim versturen met je webshop

Als je een webshop hebt, ken je dit probleem. Ik heb echter een briljante tip voor je, die je misschien kunt gebruiken (en misschien ook niet). Iedere brievenbus heeft namelijk een wettelijke minimale afmeting, die ook door PostNL wordt gehanteerd. Een Brievenbuspakje mag namelijk maximaal 38 x 26,5 x 3,2 cm groot zijn en 2 kg zwaar. Met dat in gedachten is het heel logisch om die ruimte maximaal te benutten om je pakketjes te versturen! Een geweldig middel daarvoor zijn brievenbusdoosjes. Die heb je in allerlei soorten en maten, van A6 tot A4, zodat je niet te veel ruimte hebt (die je weer moet vullen met bubbeltjesplastic of opvulpapier). 

Pas je product aan op je verzendmethode

Het gaat misschien een tikje ver, maar er zijn hele bedrijven die zich hebben gericht op het voordeel van een brievenbusdoosje. Klanten hoeven immers niet thuis te blijven om het pakketje in ontvangst te nemen, het kan gewoon door de brievenbus. Ik ben al webshops tegengekomen die cadeautjes verkopen die in een brievenbusdoosje passen, en zelfs een browniebakster die haar bakvormen heeft aangepast op verzending via zo’n doosje. Hoe briljant is dat? Misschien is het mogelijk voor je – misschien ook niet – maar het scheelt je veel tijd en geld. Verkoop je bijvoorbeeld kleding? Dan is een plastic zak aannemelijk als verzendmethode. Je betaalt dan echter wel pakketkosten voor je verzending. Vouw je ‘t netjes op en doe je het in een brievenbusdoosje, dan betaal je enkel brievenbuspost!

Degelijk verpakken

Natuurlijk is het altijd goed om de te verzenden producten degelijk te verpakken. Het is immers de bedoeling dat de spullen netjes op de plek van bestemming aankomen, nietwaar? Met een luchtkussenenvelop kun je de meest kwetsbare producten, zoals boeken, cd’s, dvd’s en zelfs tegeltjes versturen. Zorg dat je de juiste maat kiest, voor een goede pasvorm. Te krap is niet goed, maar te ruim kan ook problemen opleveren. Datzelfde gaat voor een kartonnen doos. Je hebt daarbij keuze uit dozen die je aan de korte kant opent om er spullen in te schuiven, maar er zijn ook dozen met een bovenklep. Daar kun je makkelijker items inleggen, je kunt het doosje beter en makkelijker indelen. De keuze is uiteindelijk aan jou – en de bestemming die je voor de doosjes in gedachten hebt. Denk je er wel aan om er op te zetten wie de afzender is? Of laat je de verpakkingsmaterialen al op voorhand bedrukken met jouw logo?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.