logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Slim investeren in je bedrijf

Sinds ik zelfstandig ondernemer ben, ontdek ik ook hoe veel er bij komt kijken. Soms schrik ik daar eerlijk gezegd wel van en droom ik van een ‘normale’ vaste baan. Aan de andere kant geniet ik nu ook van zo veel vrijheden, die zijn me ook veel waard! Er zijn echter zaken waar je niet onderuit kunt als zelfstandig ondernemer. Zo zul je toch een goede computer moeten hebben met dito randapparatuur. Hoewel onze samenleving steeds digitaler wordt, blijft een printer onoverkomelijk. Denk aan het afdrukken van je administratie, het printen van een contract voor je het kunt ondertekenen of het uitdraaien van je portfolio tijdens een kennismakingsgesprek!

Een goede print is het halve werk

Daarbij geldt ook dat kwaliteit zichtbaar is. Een matige printer levert een matige kwaliteit drukwerk. En dat wil je niet, natuurlijk. Het papierwerk dat je overhandigt moet dezelfde kwaliteit uitstralen als jouw werk. Een goede printer kost echter veel geld, wat je in eerste instantie misschien nog niet hebt – of het er nog niet voor over hebt. In dat geval is er een heel goede optie. Je kunt namelijk een printer huren! Bij huren weet je overigens precies waar je aan toe bent. Zo is de huurprijs inclusief voorrijkosten en installatie, bij eventuele klachten komt er iemand de problemen oplossen én je hebt geen kosten voor inkt (toner) en andere verbruiksmaterialen. En het prettige is: je betaalt een laag bedrag per maand, al vanaf 30 euro per maand heb je een professionele printer in huis staan! Daarbij heb je bovendien de keuze uit een (relatief standaard) desktop printer, een multifunctionele printer en zelfs productieprinters behoren tot de mogelijkheid.

Geen eigenaar

Het klinkt een beetje raar, een printer leasen, maar het concept is natuurlijk al lang bekend van de auto-industrie. Maar in dit geval heb je geen bijtelling ;). Eigenlijk is het ook niet zo vreemd, omdat je anders toch een fiks bedrag in 1 keer moet neerleggen. Bij het leasen heb je bovendien het voordeel dat de kosten voor levering, installatie, verbruikersmaterialen en arbeidsloon bij reparatie gewoon bij de lease prijs zijn inbegrepen. Daarnaast hebben veel printers een pakket, waarbij een aantal prints per maand bij de huurprijs zijn opgenomen.

Welke printer heb ik nodig voor mijn bedrijf

Welke printer kies je voor je onderneming? Bij beginnend ondernemers is dat niet altijd even makkelijk te kiezen, omdat je misschien nog niet weet hoe veel je gaat afdrukken. Ben je wat langer bezig of groei je door van een hobbyist naar een ondernemer, dan kun je die inschatting veel beter maken. Het is in ieder geval belangrijk dat je een antwoord geeft op de volgende vragen:

  • Wil ik in zwart-wit of in kleur afdrukken?
  • Moet de printer dubbelzijdig kunnen afdrukken? Je kunt natuurlijk het geprinte papier omgekeerd in de lade leggen voor een tweede printronde, maar als je veel dubbelzijdig afdrukt is een duplexmodule wel zo handig!
  • Hoe snel wil ik printen? Je zou denken ‘hoe sneller hoe beter’, maar heb je die snelheid wel nodig?
  • Hoe veel pagina’s ga ik afdrukken? Beter een iets te hoog aantal dan te weinig, maar schat jezelf ook weer niet te hoog in. Ga je een pak papier per maand printen? Of worden het maximaal 50 pagina’s? Of juist veel meer?
  • Op welk formaat wil ik kunnen afdrukken? De meeste printers drukken A4-pagina’s af, maar als je van plan bent ook regelmatig op A3 te printen, moet je daar wel het juiste apparaat voor in huis halen!
  • Moet ik kunnen scannen of kopiëren? Dan moet de printer een scanmodule hebben!
  • Hoe verbind ik de printer met de computer? Als je een vaste computer hebt met de printer in de directe nabijheid, dan kun je een bedrade printer kiezen, of een printer met een netwerkkabel. Wil je afdrukken vanaf je smartphone, tablet of laptop, dan is een bluetoothverbinding of een wifiprinter wel zo makkelijk.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.