logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Slim energiebeheer met tado° X productlijn


tado°, een van de Europese leiders in intelligent energiebeheer voor woningen, heeft zijn nieuwste productlijn onthuld: tado° X. Deze innovatieve lijn is ontworpen om slimme verwarming en bediening van warmtepompen toegankelijker te maken voor miljoenen huishoudens in Europa, met als doel zowel de energierekening als de ecologische voetafdruk te verlagen.

Eenvoudig en gebruiksvriendelijk

tado° X is ontwikkeld met gebruiksgemak als prioriteit. Dankzij slimme schema’s en intuïtieve functies kunnen gebruikers de instellingen eenvoudig aanpassen en vervolgens vergeten. Het nieuwe ontwerp van tado° X heeft al een iF Design Award gewonnen en biedt een stabieler mesh-netwerk met een groter bereik dan WiFi, wat vooral voordelen biedt voor grotere woningen.

Het nieuwe assortiment

De tado° X productlijn bestaat uit:

  • Slimme Thermostaat X
  • Slimme Radiatorknop X
  • Draadloze Temperatuursensor X
  • Warmtepomp Optimizer X
  • Bridge X

Deze nieuwe producten combineren de bekroonde energiebeheerfuncties van tado° met verbeterde hardware die de Thread- en Matter-standaarden ondersteunt. Dit zorgt voor naadloze integratie met andere smart home-apparaten.

Verbeterde Functionaliteiten

De tado° X-apparaten zijn voorzien van nieuwe displays voor een verbeterde gebruikerservaring. De Slimme Radiatorknop X heeft een oplaadbare batterij via een USB-C-kabel, wat het gebruiksgemak verhoogt. De Warmtepomp Optimizer X biedt verbeterde controle en efficiëntie van warmtepompen, wat kan leiden tot aanzienlijke besparingen in combinatie met tado°’s slimme thermostaten en dynamische tarieven.

Christian Deilmann, CPO en medeoprichter van tado°, zegt: “Onze nieuwste generatie producten maakt het voor miljoenen huishoudens in Europa eenvoudiger om hun energieverbruik en -rekeningen te verlagen zonder in te leveren op comfort. De innovaties in onze tado° X-producten maken slimme verwarming toegankelijker voor veel meer mensen.”

Producten in Detail

Slimme Thermostaat X
De Slimme Thermostaat X kan traditionele thermostaten vervangen en is ideaal voor de bediening van ketels, zonekleppen en vloerverwarming. Hij biedt regeling per ruimte, wat de efficiëntie in huizen met warmtepompen verbetert. Adviesprijs: €134,99

Slimme Radiatorknop X
Deze knop heeft een compact T-vormig ontwerp met een hoog-resolutie display en oplaadbare batterij via USB-C. Hij is eenvoudig te installeren en heeft een kinderslot. Adviesprijs: €99,99 / 4 stuks – €369,99

Warmtepomp Optimizer X
Deze optimizer werkt samen met de hoofdregelaar van de warmtepomp, waardoor slimme schema’s en handmatige aanpassingen mogelijk zijn via de tado° app. Hij is compatibel met belangrijke Europese warmtepompfabrikanten en kan fungeren als een Thread border router. Adviesprijs: €249,99

Draadloze Temperatuursensor X
Deze sensor kan overal in een kamer worden geplaatst voor nauwkeurige temperatuurmeting en werkt samen met meerdere slimme radiatorknoppen voor centrale controle. Adviesprijs: €99,99

Technologie en Compatibiliteit

tado° X werkt op het Thread-protocol, wat zorgt voor een stabieler mesh-netwerk met een groter bereik. Het tado° X-assortiment maakt het mogelijk om individuele componenten aan te schaffen die passen bij de specifieke behoeften van elke setup. Dankzij de Matter-standaard is naadloze integratie met apparaten van andere fabrikanten mogelijk, wat een interoperabel slim huis creëert.

De tado° Slimme Thermostaat X, Slimme Radiatorknop X en Draadloze Temperatuursensor X zijn compatibel met Amazon Alexa, Google Home en Apple HomeKit, wat extra gemak en flexibiliteit biedt.

Het tado° Ecosysteem

tado° X biedt alle bekende functies van tado°, zoals Slimme Schema’s, Geofencing, Open Raam Detectie en Klimaatcomfort, die zorgen voor aanzienlijke energiebesparingen en een lagere ecologische voetafdruk. De producten zijn ontworpen om de temperatuurregeling via de app of spraakassistenten eenvoudig en efficiënt te maken.

Met de lancering van tado° X blijft tado° innoveren en oplossingen bieden die het energiebeheer voor huishoudens verbeteren, terwijl ze bijdragen aan een duurzamere toekomst.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.