Slaapkamer make-over in de stijl van de Minions

De Minions veroveren ons land in rap tempo! Dat gaat ook bij onze kinderen niet onopgemerkt voorbij. Onze oudste zoon gaf voorzichtig te kennen dat hij zijn dinosauruskamer wel wilde veranderen naar een soort minion-domein. Of ik wist hoe je Minions tekende. Ja, dat weet ik, maar als je de twee grote dinosaurusposters wil vervangen kan het natuurlijk ook beter! Snel surften we naar Europosters.nl en zochten naar een paar coole posters. Al snel ontdekten we Verschrikkelijke Ikke – Banana en Verschrikkelijke Ikke – Many Minions. Die leken hem wel heel erg stoer, hoewel zijn oog ook bleef hangen bij de coole retro posters van de Avengers… lastig! Na een moment van aarzelen ging hij toch helemaal voor de Minions. En dus bestelden we deze posters, waarna ze na een paar dagen in huis waren.

Zo was zijn dinokamer:

Even kijken wat de sfeer van The Avengers zou worden!
Even kijken wat de sfeer van The Avengers zou worden!

Tijdens zo’n project zie je ook meteen hoeveel impact accessoires hebben op een slaapkamer. De meubels en het behang hebben we expres heel eenvoudig gehouden: met wit en hout is bijna alles wel te combineren. Zijn dino-aankleding bestond uit meubelstickers, twee grote (90x60cm) posters en natuurlijk de nodige kunststof dinosauriërs. Fase één bestaat dus uit het opruimen van al die prehistorische reptielen, waarna de kamer er wel heel ruim en vooral leeg uitziet. Met de posters en accessoires binnen bereik kunnen we dan de maker weer gaan aankleden. Alleen de posters geven een slaapkamer al meteen een unieke aanblik. De wissellijsten zijn in een mum van tijd weer gevuld. Het frisse geel van de minions zorgen voor een gezellige aanblik.

We gingen aan de slag met twee posters en een dekbedset:

Daarmee ben je er natuurlijk nog niet, want vooral omtrent de Minions-film (en voorheen de serie Verschrikkelijke Ikke) zijn ontzettend veel leuke producten gemaakt. Wij ontdekten een stoere dekbedovertrekset van de minions op Slaaptextiel.nl: uit de mogelijkheden kozen wij dekbedovertrekset Hello! Bello!  Een grappig dekbed, die ook voor oudere kinderen zeker leuk is. En die je op twee manieren kunt gebruiken: ook op de ‘achterkant’ van het overtrek staan leuke afbeeldingen.

En hier is het resultaat!

De rest van de kamer kun je natuurlijk aankleden met allerlei poppetjes, schrijfsets en nog veel, veel meer. En zo kun je met de juiste accessoires in een handomdraai een slaapkamer compleet veranderen!

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.